Mladší žáci potvrdili prvenství v přeboru

 FK Černovír – FK Jeseník 4:13 (2:7)

V sobotním podvečeru 31.května jsme zajížděli do Černovíru. Kluci si byli vědomi, že případné vítězství znamená titul a obhajobu loňského prvenství v Krajském přeboru mladších žáků. Nervozita z důležitosti utkání se projevila na naší hře. Od začátku jsme byli jasně lepší na míči, ale bohužel se nám nedařila koncovka. Soupeř, který na nás nastoupil pouze s osmi zdravými hráči, byl snaživý a se štěstím taky otevřel skóre zápasu. V jeho řadách byli kluci o hlavu až dvě větší než naši mladí hráči a tak ze vzduchu nebyla šance zakončit. V kabině jsme si řekli, že se vrátíme k naší celoplošné hře a nebudeme se v útoku za každou cenu tlačit do soupeřova pokutového území. Tato taktika nám přinesla ovoce. Kluci svým pohybem na ploše roztáhli val domácích a náš nejlepší střelec Tomáš Cundrla to vzal na sebe. První gól vstřelil z dvaceti metrů do horní části branky domácích a nedal žádnou šanci brankáři. Další ranou z dálky vybídl ke skórování agilního Matyáše Latzela, který vyražený míč vrátil do branky. Do poločasu jsme přidali dalších pět branek. Musím však pochválit tu v pořadí šestou, která byla skutečně nádherná a vyvolala obdiv i u domácího publika. Dravec Matěj Sytař na pravé straně obehrál obránce domácích, vnikl do pokutového území, kde mu nabíhal Matěj Zelinka. Poslal mu přihrávku, kterou mu mezi domácími obránci M.Z. z první vrátil. „Sytečko“ viděl, jak z levé strany sbíhá Honza Bouchal a ihned z první vyzval Honzu ke skórování. Ten zakončení zvládl na jedničku a přesnou střelou na zadní tyč opět z první rozvlnil síť domácích. Tento gól byl skutečně nádherný a ukázal, že i naši mladíci dokážou vymyslet nádhernou kombinaci, pro kterou se chodí na fotbal.

Druhý poločas byl z naší strany zbytečně nervózní s řadou nepřesností (neproměněná penalta, nastřelená konstrukce branky 2x), ale utkání jsme dovedli do zdárného konce s výrazným výsledkem v poměru 13:4. Po konečném hvizdu rozhodčího jsme mohli slavit. Sice zbývá ještě jedno utkání v Nových Sadech, ale i tam chceme ukázat, kdo byl tuto sezónu nejlepší. Klukům tímto společně Karlem Cundrlou moc děkujeme za jejich přístup jak k tréninku, tak k zápasům a přejeme jim hodně fotbalových úspěchů v dalších sezónách. Závěr: Jsou prostě skvělí a perspektivní do budoucna pro jesenický fotbal. Někteří i pro fotbal na vyšší úrovni.

Branky: Latzel Matyáš 4x, Cundrla Tomáš 3x, Zrník Jan 2x, , Krézek Daniel 2x, Bouchal Jan 2x.

Sestava: Látka Martin – Sytař Matěj, Cekuras Marek, Dostál Aleš, Zrník Jan, Cundrla Tomáš, Latzel Matyáš, Zelinka Matěj,  Bouchal Jan, Tulis Karel, Plšek Adam, Krézek Daniel.