Jeseničtí benjamínci proti sobě

V rámci okresního přeboru starších přípravek se střetli na jesenickém stadionu oba naše týmy v této soutěži. V případě FK Jeseník B lze však těžlo hovořit o starší přípravce, neboť tým je doplňován hráči z mladší přípravky, kteří se nemohou měřit s o hlavu vyššími a o několik let staršími protihráči. Podle toho také vypadají výsledky našeho „béčka“. Mnohem důležitější v této věkové kategorii však je vzbudit u hráčů zájem o fotbal, připoutat je k této báječné hře a rozvíjet jejich základní fotbalové dovednosti. Výsledky v této kategorii nehrají roli a ani není potřeba se jimi trápit.

S ohledem na prolínání hráčského kádru týmu Jeseník B (U-10) ve starší kategorii s družstvem Jeseník U-9 (mladší přípravka) se trenéři dohodli, že od příští sezony budou do soutěží benjamínků přihlášeny už pouze dva celky: jedno družstvo starší přípravky a jedno družstvo mladší přípravky. Příchozí noví hráči spadající věkem do starší přípravky, kteří se teprve učí základům fotbalu a dnes tvoří kostru týmu Jeseník B (U-10), se budou účastnit turnajů a budou pro ně pořádány přípravné přátelské zápasy.

Pondělní střetnutí okresního přeboru dopadlo podle očekávání vysokou výhrou Jeseníku A 13:0.

FK Jeseník A: Adrian Hamšík – Michal Sedlák, Daniel Krézek, Ondřej Formánek, Štěpán Král, Matěj Sytař, Jan Rapušák, Matěj Doubek, Tomáš Gron.

FK Jeseník B: David Novák – Jan Drochýtek, Dominik Kroščen, Jan Vondruška, Gréta Mišalková, Lukáš Hlobil, David Bár, Jiří Marinka, Bohuslav Černý, Jakub Sytař.