Remíza v generálce

SOKOL VELKÉ LOSINY – FK JESENÍK 1 : 1 (0:1)

Poslední přípravné utkání před novou sezonou skončilo pro naše mužstvo nerozhodným výsledkem ve Velkých Losinách.

V prvním poločase byli hosté z Jeseníku lepší a vytvořili si i řadu gólových šancí. Jediná branka do sítě Velkých Losin ale padla z penalty, kterou ve 35.minutě za faul na Wotka proměnil Macura. Další příležitosti ze strany našeho mužstva zůstaly nevyužity, mrzela hlavně Vavračova tyč a Kyselovo břevno.

Po změně stran domácí tým, pro který to byla rovněž generálka před startem krajského přeboru, zkvalitnil hru a měl více šancí. Nejprve losinský útočník minul odkrytou branku a poté domácí nastřelili břevno. Jeseník odpověděl rychlým protiútokem, v němž šli hned tři hráči sami na jednoho obránce, ale Adam Bříza se rozhodl špatně – místo přihrávky volil zakončení, při kterém ho gólman vychytal. V 75.minutě se domácí dočkali zaslouženého vyrovnání, když po chybné jesenické rozehrávce ve středu hřiště šli domácí do rychlého přečíslení a na rozdíl od soupeře tuto situaci využili. V závěru mohl přece jen strhnout vítězství na jesenickou stranu Mlynář, který ovšem v dobré pozici nastřelil brankáře.

Trenér Petr Ševčík se v tomto utkání musel obejít bez šesti hráčů z kádru mužstva: Minka, Novák a Furik chyběli kvůli zdravotním problémům, Krohmer s Koukolem kvůli pracovním povinnostem a Keltner je na dovolené. Kvalitní příprava v sobotním dopoledni splnila svůj účel a za týden proti Rapotínu už bude všechno naostro.

Sestava: Vrána – Vavrač, Karakasidis, Macura, T.Glac – Woitek, Mlynář, Schneider, Plhák – Kysela, P.Glac. Do druhého poločasu nastoupili Daniel, Nepožitek, Bříza a Hanzlík.