Příprava U-19

Starší dorostenci mají za sebou tři týdny intenzivní přípravy na sezonu pod vedením nového trenéra Richarda Zrníka.

Od 14. července se jesenický tým U-19 připravuje na nový soutěžní ročník, který odstartuje 16.srpna domácím utkáním s Opavou. Trenér Zrník má k dispozici kvalitní kádr, jehož kostru tvoří silný ročník 1996 a už první přípravná utkání naznačila, že to je ofenzivně laděný tým schopný přehrát každého divizního soupeře. První poznatky z přípravy ale zároveň ukázaly, že velkou bolestí mužstva je organizace obrany. „Na defenzivě musíme zapracovat, je to hlavní problém naší hry,“ uvedl trenér, který je zatím spokojen jak s tréninkovou docházkou, tak i s přístupem hráčů. „Vždycky to může být lepší, ale první dojmy jsou dobré, kluci mají chuť do fotbalu a přistupují k němu poctivě,“ dodal trenér Zrník.

Jeho mužstvo v prvním přípravném týdnu od pondělí do čtvrtka absolvovalo každý den zhruba osmikilometrový výběh do okolních kopců. Na konci tohoto fyzicky náročného týdne sehrálo mužstvo první přípravné utkání v České Vsi a s mužstvem mužů prohrálo 6:7. V dalších dvou týdnech už přišla na řadu i herní příprava, která vyvrcholila dvěma přípravnými zápasy: ve středu 31.7. si dorostenci vyzkoušeli konfrontaci s jesenickým mužským „áčkem“ a utkání skončilo očekávanou vysokou výhrou mužů. I v tomto střetnutí si ale devatenáctka vypracovala několik gólových šancí. V sobotu 1.srpna hráli dorostenci další utkání v Žulové, kde podlehli týmu dospělých 2:5.

„Ta tři utkání nám jednoznačně ukázala, že jsme ofenzivně laděné mužstvo, ale děláme spoustu defenzivních chyb,“ shrnul dosavadní přípravu trenér Richard Zrník.

Dorostenci se ve středu 5.srpna utkají na domácím hřišti s Českou Vsí a v neděli by měli sehrát další přípravu s dorostem Písečné. V jednání je také zápas se Zlatými Horami.

A na závěr ještě jednou trenér Richard Zrník: „S dosavadní přípravou jsem spokojen. Když jsem kývl na nabídku jesenického klubu, abych převzal starší dorostence, čekal jsem mnohem horší situaci. Některé hráče ještě nemám během léta k dispozici, protože jsou na zahraničních i tuzemských brigádách, ale až se k nám na konci srpna připojí, budeme mít široký a kvalitní kádr. Z utkání, která jsem v minulé sezoně viděl i z prvních dojmů z přípravy si troufnu odhadovat, že máme na to, abychom se pohybovali v horních patrech tabulky a takové třetí až čtvrté místo je reálně v silách tohoto mužstva.“