Mladší žáci bez bodů

FK JESENÍK U13 – FK KOZLOVICE U13    2 : 3 (1:1)

Loňský vítěz krajského přeboru nevstoupil do nové sezony úspěšně. Na domácím hřišti podlehl nováčkovi soutěže z Kozlovic.

Jesenická U-13 se po minulé úspěšné sezoně rozloučila s trojicí opor – brankářem Martinem Látkou, obráncem Markem Cekurasem a záložníkem Honzou Zrníkem. Úvodní střetnutí nové sezony ukázalo, jak klíčoví byli tito hráči pro hru a výsledky tohoto týmu. Kluci, kteří v minulé sezoně slavili prvenství v krajském přeboru, když za celou sezonu prohráli jediné utkání, si budou muset teprve zvyknout na nový způsob hry bez zmíněných hráčů, na které se v minulém ročníku tolik spoléhalo.

Samotné utkání se zpočátku vyvíjelo dobře. Po mírné převaze využil Aleš Dostál chyby kozlovického brankáře a zblízka otevřel skóre. Jenže další minuty ukázaly, jak nebezpečný soupeř do Jeseníku přijel. Rychlonohý Dominik Skopal několikrát utekl obraně a po dvou neproměněných tutovkách se mu třetí brejk podařilo úspěšně zakončit. V jesenické brance si odbyl premiéru Pavel Drastich, a přestože si vedl dobře, na tuto střelu neměl nárok. Jeseníku vázla kombinace, nedařil se plynulý přechod do útoku a k zakončení se dostával pouze individuálně Tomáš Cundrla, ale jeho pokusům z dálky chyběla přesnost.

Kozlovice se většinu utkání bránily a spoléhaly na bleskový protiútok a tuto zbraň dvakrát využili na začátku druhé půle, kdy získaly dvoubrankový náskok. Jeseník za nepříznivého stavu zvýšil tlak a konečně se dostavily i gólové šance. Jednu z nich proměnil z úhlu Honza Bouchal a vykřesal naději. Ve zdrcujícím náporu byli domácí blizoučko k vyrovnání. Matěj Zelinka trefil tyč, Karlu Tulisovi chyběly centimetry, aby dosáhl na centr, a při závěrečném signálu Zelinkův pas promáchl před brankou Matěj Sytař. Mnoho nechybělo, aby si Jeseník z utkání odnesl zaslouženou remízu.

Z úvodní prohry není potřeba dělat předčasné závěry. Kluci fotbal hrát umějí a budou mít ještě mnoho příležitostí, aby ukázaly, že v tomto týmu je stále velký fotbalový potenciál.

FK Jeseník U-13: Drastich – Sytař, Dostál, Krézek, Zelinka, Cundrla, Bouchal, Buček, Tulis, Latzel, Plšek, Doubek, Sedlák. Trenér Karel Cundrla.