FINÁLE POHÁRU OFS JESENÍK

FK JESENÍK – TJ Zlaté Hory 0:1 pol. (0:1)

Sestava FKJ:

Vrána – Krohmer, Keltner, Nepožitek, Novák – Daniel (46´. Minka), Schneider, Filip, Zrník (70´. Řezníček) – Kysela, Samolej

 Finále utkání Poháru OFS Jeseník svedl dva nejvýše nasazené kluby v osudí. Oběma mužstvům se v mistrovských zápasech nedaří podle vlastních představ a tak se čekalo, které mužstvo se v dnešním utkání tzv. chytne pro závěr soutěže.

V samotném utkání začali lépe domácí, ale první a jedinou branku vstřelili hosté po hrubém nedorozumění Krohmera s Nepožitkem, kdy hostující Dočekal se štěstím poslal míč za bezmocného Vránu. Domácí do přestávky měli několik možnosti na vyrovnání a otočení stavu utkání, ale vyložené brankové příležitosti zahazovali jako na běžícím páse. Zejména způsob neproměnění šance Samoleje byla do nebe volající. Při dalších šancí měli hosté pověstné štěstí. Kysela několikrát minul z křídelních prostorů. Hosté do přestávky se dvakrát dostali na dostřel domácí branky. V prvním případě domácí podržel Vrána a ve druhém případě zachránila domácí levá tyč jejích branky.

Druhý poločas začali nadějným únikem hosté, ale brankou neskončil a potom se už soustředili na udržení svého jednobrankového vedení.  Domácí se pokoušeli proniknout před jejích branku hrou po křídlech, nebo i středem, ale ve všech případech byli neúspěšní. Střelbě ze střední vzdálenosti chyběla zase přesnost. Velkou příležitost na vyrovnání promarnil Filip, který trefil jen hostujícího brankaře. Postupem času převaha domácího mužstva narůstala, ale vyrovnání nepřicházelo a ani nepřišlo.

Hosté přestože vyhráli nebyli lepším týmem. Domácí předvedli festival zahozených brankových příležitosti, ale na to se ve fotbale nehraje. Branku vstřelili hosté a proto se můžou těšit na los OL. KFS. Po skončení utkání převzalo hostující mužstvo pohár s rukou člena VV OFS Jeseník p. Vaculy.