Troubelice s Horákem přehráli Jeseník

FK JESENÍK – TJ Sokol Troubelice   2:4 pol. (1:4)

Sestava FKJ:

Koukol – Daniel (58´, Krohmer), Nepožitek, Macura, Novák –  Zrník, Filip (58´.Samolej), Minka, Schneider  -Keltner, Marcinov  (58´.Kysela)

V posledním podzimním utkání chtělo domácí mužstvo navázat na kvalitní výkon z Mohelnice, bohužel však zůstalo u snahy. Celý zápas domácí mužstvo odehrálo ve stylu dušičkového počasí, kdy za hosty zaostávali pohybem a i v kombinací. Úvod však patřil domácím, ale Marcinov si dlouho v pokutovém území hledal místo na střelu až o míč přišel. V 6.min. už poprvé udeřilo, ale na domácí straně, kdy dvojice Macura s Nepožitkem nechala volnou dálnici pro Horáka, který neměl problém překonat vyběhnuvšího Koukola. V 11. min. hosté podnikli druhý brejk do otevřené obrany domácího mužstva a Koukol zbytečně fauloval v pokutovém území. Míč si na značku pokutového kopu postavil hostující kapitán Horák a hosté po jeho přesné střele zvýšili své vedení už na dvě branky a všem dnům (brankám) nebyl konec. V 18.min. hosté opět nachytali domácí obranu nepřipravenou a po rychlé akci zakončuje zcela volný a neobsazený Kračmár z malého vápna už po třetí. To však ještě nebylo vše. Hrstka domácích příznivců musela přihlížet další chybě domácí obraně a ve 28.min. hostující Horák zkompletoval svůj hattrick a hosté tak na jesenické trávě vedli již už o čtyři branky, ale jak nečekaně, tak zaslouženě. Domácí vykřesali naději v 41.min., kdy Dan Schneider z přímého kopu vymetl levou šibenici hostující branky. V závěru poločasu ještě domácí měli dva závary, které však další branku v hostující brance nepřinesli. Závěrečná pětiminutovka domácí navnadila k tomu, že by snad mohli pomýšlet na obrat v utkání po návratu z poločasové přestávky, ale opak byl pravdou.

V poločasové přestávce trenér Ševčík sice přeházel sestavu, ale k úspěchu to nevedlo. V 58.min. domácí trenér provedl hned nevídané trojí střídání, kdy na hřiště poslal všechny své čerstvé hráče z lavičky. Nová krev přinesla oživení, ale potřebné snížení však nikoliv. Několik nadějných pokusů domácí měli, ale bez efektu. Hosté mohli své vedení navýšit, ale proti Vlčkovi se vytáhl domácí Koukol. Teprve v závěru domácí předvedli mnohokrát pilovanou situaci, kdy Schneider vysunul na pravém křídle Zrníka, který hned z první našel na malém vápně Pavla Kyselu, který přesnou hlavičkou přes veškerou snahu hostujícího brankaře vstřelil druhou branku domácích. Víc už domácí nestihli a po zásluze odešli z utkání poražení, kdy dostali velkou lekci z produktivity.

Minulé jsme zde končili tím, že je jen škoda pro hráče FKJ, že nedokážou na kvalitní výkony navázat týden co týden. Dnešní utkání tomu dalo opět plně zapravdu, kdy herní výkon mužstva FKJ je jak na houpačce. Bohužel po inkasovaných brankách se domácí hra sesypala jako domeček z karet a nedokázali se v utkání zvednout a pokusit se s herním výkonem a výsledkem cokoliv udělat.