Muži prohráli v Mohelnici

 FK Mohelnice „B“ – FK JESENÍK   1:0 pol. (1:0)

 Sestava FKJ:

Koukol – Daniel, Nepožitek, Macura, Novák – Schneider (56´, Zrník), Filip, Minka, Kysela  –  Keltner, Marcinov  (72´.Krohmer)

Rezerva domácího mužstva nastoupila do utkání posílena o několik hráčů svého divizního „A“ týmu. Hosté se museli obejít bez své brankařské jedničky, která dala přednost teplu na Egyptě.  Domácí se snažili od úvodních minut získat převahu a vstřelit první uklidňující branku. Hned ve 2.min. domácí mají závar v hostujícím pokutovém území, ale ohrozit Koukola v brance se jím nepodařilo. Hosté postupem času vyrovnali hru, kdy svoji bojovnosti a nasazením dokázali úspěšně vzdorovat technické převaze domácím hráčům. Domácí hráči se nemohli se svoji kombinací dostat až do pokutového území hostů a tak se pokoušeli o střelbu ze střední a větší vzdálenosti, která však na divizní borce byla velmi nepřesná. Hosté v úvodním poločase poctivě bránili a sami podnikali nebezpečné protiútoky a trpělivě čekali na své příležitosti. Nadějné úniky Marcinova a Schneidra vždy skončili na špatné finální přihrávce. V 21.min. zahrává Minka standardní situaci ze strany a nabíhající Novák z malého vápna minul domácí branku jenom o milimetry. V 32.min. dnes velmi dobrý hlavní rozhodčí zapískal domácímu brankaři Večeřovi malou domů a mužstvo FKJ dostalo možnost zahrávat nepřímý kop z hranice malého vápna. Po několikaminutovém dohadování však Minka nastřelil jenom jednoho z hráčů ve zdi. Domácí poprvé ohrozili novice mezi tyčemi hostujícího mužstva teprve až v 37.min, kdy Kuba Koukol si s dalekonosnou střelou Hlaváče na dvakrát poradil. Ve 42.min. přišla rozhodující akce celého utkání, kdy hostující Kysela nesmyslně kličkoval s míčem uprostřed hřiště o který zákonitě přišel a domácí do otevřené obrany po rychlé akci vstřelili zásluhou přesné hlavičky Heidenreicha jedinou uznanou branku celého utkání. Do poločasové přestávky domácí měli ještě tlak, ze kterého hosty vysvobodila až poločasová přestávka.

Druhý poločas začali aktivněji hosté. Ve 48.min. zakončuje Marcinov vedle levé tyče domácí branky. Velkou příležitost v 56.min. neproměnil Keltner, který hlavičkou jenom o pověstný chloupek minul pravou tyč Večeřovi branky. Hosté domácí dokázali přehrát a v utkání začali být lepším týmem. Dalekonosná střela Keltnera přistála v náručí domácího brankaře. Domácí ač velmi chtěli museli se stále bránit a své příležitosti si začali vypracovávat až začali hosté hrát v obraně na riziko. Před nabíhajícím Klimešem zahraňoval Zrník na rohový kop. Velkou možnost na zvýšení náskoku měli domácí v 69.min., ale obětavý skluz Nepožitka zachránil hosty od další inkasované branky. V 72.min. se k přímému kopu z dobrých třiceti metrů postavil střídající Krohmer a domácí Večeř byl určitě rád, že stál v místě kam letěl míč a tento s námahou vytlačil na rohový kop. Vzhledem k nočnímu posunu času o hodinu zpět se závěr utkání odehrával za šera až tmy. Tento okamžik zřejmě rozhodl o tom, že hostům nebyla uznána regulérní branka. V 79.min. si za domácí obranu naběhl Macura na Zrníkův centr a hlavou překonal domácího brankaře, ale asistent hlavního rozhodčího neviděl domácí hráče, ale hlavně nabíhajícího hráče hostí a rozhodl o tom, že branka pro postavení mimo hru nebyla uznána. Závěrečnému tlaku hostí se domácím hráčům podařilo ubránit jenom s vypětím všech sil, ale utkání dovedli ke šťastnému vítězství.

Dnes na velmi nekvalitním trávníku se hrál velmi kvalitní fotbal z obou stran. Domácí byli nakonec jenom šťastnějším týmem, nikoliv lepším. Hosté s kvalitním soupeřem předvedli velmi dobrý výkon, který však body nepřinesl. Pro hráče FKJ je jen velká škoda, že takové výkony nedokáže odvádět týden co týden.

Závěrem je třeba se možná zamyslet nad situaci které ovlivnila závěr utkání. Placení funkcionáři ze svazu by si měli uvědomit, že při změně času z letního na zimní v neděli ráno, se můžou nedělní odpolední utkání dohrávat za šera až tmy. Z kanceláře v Olomouci se při rožnutých světlech dobře rozhoduje, když u kávičky a chlebíčků svítí světla. Tito funkcionáři by si měli uvědomit, že na svazu jsou pro kluby a ne na opak.