Domácí prohra se Zábřehem

FK JES_DSC0199ENÍK – SK SULKO ZÁBŘEH 2 : 4 (1:2)

Podruhé se jeseničtí mladší žáci představili v této sezoně na domácím hřišti a připsali si druhou porážku. Po dobrém výkonu v Konici, kde zvítězili 4:2 nyní stejným poměrem podlehli Zábřehu.

Soupeř přijel v plné síle a trenér hostí střídal dvě kompletní sedmičky, zatímco jesenický tým se musel obejít bez svého nejlepšího hráče Tomáše Cundrly. A na domácí hře to bylo znát. Ztráty balonů, špatná kombinace, nedostatečný pohyb a hlavně nedostatek sebevědomí většiny hráčů stojí za příčinou domácí prohry.

Zábřeh hrál od začátku aktivně, nebezpečným přechodem do protiútoku si vytvářel příležitosti a v první pětiminutovce dvakrát zazvonila tyč jesenické branky. Z gólu se ale jako první radovali domácí, když dlouhý nákop Aleše Dostála od půlicí čáry v závaru před brankou někdo ze zábřežských hráčů jemně přizvedl a míč zapadl do sítě. Polovlastní gól povzbudil jesenické hráče, ale ve chvíli, kdy se hra začínala zlepšovat, přišla chybná rozehrávka a hostující hráč sám před brankou pohodlně vyrovnal. Na konci poločasu pak Zábřeh potrestal další nedůraz v jesenické obraně a otočil skóre.

V druhém poločase Jeseník zvýšil aktivitu, na každý střelecký pokus se ale hodně nadřel a snaha o kombinační hru i nadále narážela na dobrý obranný pohyb soupeře. Ten v patnácté minutě druhé části vystihl další nepřesnou rozehrávku a zvýšil na 1:3. Hned vzápětí se na druhé straně šikovně uvolnil Matěj Zelinka a gólem na 2:3 vykřesal Jeseníku naději. Ta ale nevydržela. Ve chvíli, kdy se Jeseník nadechoval k náporu, jenž by přece jen mohl přinést střelecké šance, přišel rychlý brejk hostů, kteří čtvrtým gólem definitivně pohřbili jesenické naděje.

Ve středu přijede do Jeseníku další kvalitní protivník Čechovice.

FK Jeseník U-13: Hamšík – Dostál, Sytař, Krézek, Bouchal, Latzel, Zelinka, Buček, Tulis, Drastich, Sedlák, Plšek.