Prohra ve Štítech

1.A třída skup. „A“ Ol. KFS –10. kolo

 TJ Sokol Štíty – FK JESENÍK  3:2 pol. (2:1)

Sestava FKJ:

Vrána – Novák, Nepožitek, Keltner, Dlouhý – Zrník (63´. Krohmer),Schneider,Minka ,Daniel(88´. Samolej) –  Kysela, Marcinov

V desátém kole zajíždělo mužstvo FKJ na horkou půdu do Štítů, kde domácí mužstvo vždy děla maximum pro vítězství. I v dnešním utkání to několikrát na vlastní kůži poznali hráči FKJ. Do první střelecké příležitosti se dostal domácí Teffer, ale Vrána byl pozorný a jeho střelu kryl. Hosté odpověděli rychlou akci, kdy svůj únik Kysela zakončil střelou mimo tři tyče domácí branky.  V 8.min. už poprvé udeřilo. Domácí po zaváhání hostující obrany zásluhou Sokola otevřeli skóre zápasu.  Hosté vyrovnali hned v 10.min., kdy si na rohový kop naběhl Vladimír Novák a na dvakrát překonal domácího Gruntoráda. Z vyrovnání se hosté neradovali dlouho, neboť ve 12.min. hlavní rozhodčí otočil faul před pokutovým územím hostů a nabídnutý přímý kop proměnil ve druhou branku opět Sokol. V 15.min. mohlo být ještě hůř, kdy se nerozuměli Keltner s Vránou a míč směřující do opuštěné hostující branky na poslední chvíli vykopl Novák.  Velkou možnost na vyrovnání měl Kysela, který po vysunutí Minky postupoval osamocen z levé strany sám na domácí branku, ale jeho střela se opět nevešla mezi tři tyče. Ve 28.min. z pravé strany utekl domácí obraně Marcinov, jeho střelu ještě stihl Gruntorád jenom s námahou vyrazit a dorážku Schneidra domácí Prokop na brankové čáře zastavil jenom za pomoci ruky. Domácí hráči přestali hrát a byli smířeni s tím, že hlavní rozhodčí odpíská pokutový kop. Bohužel pro hosty však na hranici velkého vápna stojící rozhodčí nechal pokračovat ve hře a jenom několikrát rozpažil s tím, že se nic až tak velkého nestalo. Po této situaci  na obou lavičkách i na hřišti vzpláli emoce, které uklidnila až poločasová přestávka.  Je až s podivem co si nechal hlavní rozhodčí líbit od domácích hráčů a funkcionářů. Uvedené výrazy se nedají publikovat ani po dvaadvacáté hodině. Přesto hosté mohli ještě do poločasu vyrovnat. Ve 43.min. Schneider nachází ze standardní situace rozběhnutého Nováka, ale domácí Gruntorád předvedl perfektní zákrok proti jeho hlavičce.

Druhý poločas se už hrál v klidnější atmosféře. Hosté převzali otěže utkání a začali diktovat hru. V 57.min. hosté předvedli rychlou křídelní akci po pravé straně, kdy Kysela našel osamoceného Marcinova na malém vápně, ale ten hlavičkou trefil jenom domácího brankaře.  Ten se v 66.min. vyznamenal proti další střele Marcinova pod břevno z rohu malého vápna. Domácí mohli pojisti své vedení 68.min., ale Teffner svoji šanci neproměnil. Hosté za svoji aktivitu byli odměněn v 70.min., kdy se David Marcinov ve velkém vápně uvolnil a domácí obránce Verner ho zastavil jenom za cenu faulu. Hlavní rozhodčí si s odpískáním pokutového kop dal však na čas. Míč si postavil na značku pokutového kopuVáclav Keltner a střelou k levé tyči vyrovnal na 2:2. Domácí se před hostujícího Vránu dostávali jenom nákopy ze standardních situací, které jím hlavní rozhodčí ochotně daroval po každém souboji o míč. V 78.min. míč po zaváhání Vrány skončil jen na levé tyči jeho branky. V 85.min. po další standardní situaci nabíhající Prokop hlavou trefil břevno hostující branky. V 90.min. přišel rozhodující moment celého utkání, kdy domácí z obranné standardní situace vyrazili do rychlého brejku, který nejdříve Vrána pádem nohy pod Teffra dobře vyřešil, ale následně zbytečně fauloval domácí forvarda, který navíc opouštěl pokutové území. Hlavní rozhodčí ani na moment nezaváhal a sprintem přes polovinu hřiště odpískal pokutový kop pro domácí mužstvo. Ten bezpečně proměnil Hrabala a rozhodl o domácím vítězství.

Utkání by asi více slušela remíza. Nakonec vyhrálo velmi šťastně domácí mužstvo. Hráči FKJ byli v utkání lepším týmem, ale i velmi dobrý výkon jím k bodovému zisku nestačil i když celé utkání museli hrát v oslabení proti domácí přesile.