Vrána vychytal vítězství pro Jeseník

1.A třída skup. „A“ Ol. KFS –9. kolo

 FK JESENÍK – TJ Slovan Černovír 2:0 pol. (1:0)

Sestava FKJ:

Vrána – Novák, Nepožitek, Keltner, Dlouhý – Daniel, Filip, Minka (88´. Furik),Vavrač (82.Samolej) –  Kysela, Schneider (76´. Krohmer)

K sobotnímu utkání nastoupilo naše mužstvo proti jednomu z nováčků v soutěži, kterému po úvodních kolech vyprchal elán z postupu do vyšší třídy a opustil přední místa tabulky. Hned ve druhé minutě Minka protáhl hostujícího brankaře Sedláře přízemní střelou. V 7.min. už na domácí straně mohla vypuknout radost z první branky, kdy Petr Filip z dobrých třiceti metrů vymetl levou šibenici hostující branky. V 9.min. po přihrávce Daniela postupoval Kysela sám na hostujícího Sedláře, ale ten jeho pokus o střelu mezi nohy vystihl a své mužstvo podržel. Hosté teprve až s postupem času opticky vyrovnali hru a začali domácí obranu řádně provětrávat. Ve 23.min. domácí Vrána kryje nebezpečnou hlavičku hostujícího Navrátila. V 31.min. domácí předvedli rychlou křídelní akci, ale zakončující Vavrač místo střely z první na rohu malého vápna se pustil do zbytečného kličkování a k ohrožení Sedláře se už nedostal. Ve 33.min. se na hranici velkého vápna uvolnil Minka, ale jeho střela levačkou jen těsně pro svistěla nad pravou šibenici hostující branky. Hosté domácího Vránu ohrožovali střelami z přímých kopů a ze střední vzdálenosti, se kterými však domácí brankař neměl žádný problém. V 38.min. se už domácí brankař vytáhl proti nebezpečné hlavičce Vyroubala. Na odchod do šaten mohli domácí hostům přidat ještě jednu branku, ale nadějný únik tři domácích hráčů na jedno obránce Vavrač řešil zbytečným kličkováním místo přesné nahrávky na volné spoluhráče.

Druhý poločas byl ze strany hostů kvalitnější, kteří se snažili o vyrovnání. Domácí se snažili pozorně bránit a využívat každé příležitosti k nebezpečnému protiútoku. V 58.min. postupoval z pravé strany Kysela, ale svoji přihrávku na volného Vavrače poslal příliš prudkou, který míč zachytil až u autové lajny a z nadějné šance nebylo nic. Hosté měli také své příležitosti v 63. min. domácí obrana zapomněla na volného Pulkerta, kterého však vychytal Vrána v domácí bránce.  Velkou příležitost k vyrovnání měli hosté v 72.min. kdy zcela osamocený Murárik hlavičkou do proti pohybu brankaře a jen těsně minul jeho pravou tyč. Hosté ve snaze o vyrovnání hráli v obraně na maximální riziko a domácímu mužstvu se nabízela okýnka k proniknutí až před hostujícího Sedláře. V 75.min. se dokázal na půlicí čáře uvolnit Kysela, ale svůj únik skončil na brankaři aniž by zakončil, nebo nahrál volně nabíhajícím spoluhráčům. S blížícím se koncem utkání hosté vystupňovali svůj tlak. V 84.min. zahrávali standardní situaci, kdy na zadní tyči zůstal osamocen Navrátil, ale jeho gólovou hlavičku bravurním zákrokem zlikvidoval Vrána, který míč vyrazil na rohový kop. Z následného rohového kopu se dostal k odraženému míči na malém vápně hostující Judas, který ho napálil vší silou a hostující lavička vyskočila radosti v domnění, že se jím podařilo vyrovnat. Bohužel pro ně a velké štěstí pro domácí, neboť míč se odrazil od břevna mimo velké vápno domácího mužstva. V 88.min. Tibor Krohmer obehrál hostujícího obránce a zcela sám postupoval na hostujícího Sedláře, kterému udělal kličku a míč poslal do jeho opuštěné branky, čímž celé utkání definitivně rozhodl.

V dnešním utkání se žádné brankové hody nekonali, které zřejmě odfoukl silný vír, který se točil během celého utkání. Domácí mužstvo vyhrálo zcela zaslouženě i když v závěru mělo velké štěstí, neboť si vytvořilo více brankových příležitosti a dvě na rozdíl od hostů dokázali proměnit.