Kysela řídil vítězství domácího mužstva

1.A třída skup. „A“ Ol. KFS –7. kolo

 FK JESENÍK – SK Šumvald  7:2 pol. (2:1)

 Sestava FKJ:

Vrána – Novák, Nepožitek, Cundrla (44´. Samolej), Dlouhý – Daniel, Filip, Minka,Reinold (70´.Zrník) –  Kysela (81´. Furik), Keltner

V sedmém kole přijel do Jeseníku soupeř, který se zatím krčí na posledním místě tabulky. Domácí mužstvo po postupu v poháru přes neškodnou Vidnavu si chtělo zastřílet i před vlastním publikem. Byli to naopak hosté, kterým lépe vyšel úvod a Kolda se teprve zastřeloval, když jeho střela minula levou tyč domácí branky. Hosty v jejích snaze mohl přibrzdit Minka, ale jeho hlavička jen těsně minula Michnovu branku. Hosté v úvodu byli aktivnější a domácímu mužstvu pomohla chyba hostující obrany s brankařem a Pavel Kysela neměl problém v 16.min. trefit odkrytou část jejích branky. Hráči Šumvaldu se ve 23.min. zbytečně zlobili na hlavního rozhodčího, který správně posoudil střet domácího Vrány s Nesetem v pokutovém území domácích a pokutový kop neodpískal. Domácí Kysela mohl navýšit vedení mužstva FKJ, ale jeho střelecký pokus směřující do opuštěné branky zastavil tělem Jenáček. Velmi nadějný útok „tři na jednoho“ pokazil nepřesnou přihrávkou Keltner na Minku a rázem bylo po přečíslení.  Hosté se vyrovnávací branky přesto dočkali ve 30.min, kdy neatakovaný Kolda z hranice malého vápna vyrovnal. Těsné vedení domácímu mužstvu do přestávky vrátil opět Pavel Kysela, který využil chyby Hirsche v  38.min. Na poločasovou přestávku odcházeli spokojenější domácí za stavu 2:1.

Druhý poločas začal pro domácí šokem, neboť Vrána si zavolal na jednoduchý míč „mám“, ale neměl a hostujíc Kolda hlavou vyrovnal stav utkání na 2:2 hned ve 46.min. Ve 49.min. domácí mužstvo už opět vedlo, kdy z hranice velkého vápna se prosadil důrazem Jan Minka a tečovanou střelou vrátil vedení na stranu FKJ. V 53.min. přišel nejhezčí moment utkání kvůli kterému stojí chodit na fotbal.  Jan Minka získal odražený míč a krásnou křížnou střelou od břevna poslal domácí do dvoubrankového vedení.  Přes snahu obou mužstev  se přítomní diváci dočkali další branky v 69.min, kdy Pavel Kysela zúročil nezištnou přihrávku od Daniela a střelou po zemi na zadní tyč zvýšil vedení domácího mužstva už na tři branky. Únik Zrníka se štěstím zlikvidoval hostující brankař a dorážející Samolej neměl dostatek klidu na přesné zakončení. Hosté i když prohrávali, tak se stále snažili, ale do brankových příležitosti se už nedostávali. V 82.min. domácí Samolej z pravé strany našel úplně osamocenéhoRicharda Zrníka na malém vápně a Jeseník už vedl 6:2. Přesto to ze strany domácího mužstva ještě nebylo poslední slovo. V 86.min. po přihrávce v pokutovém území se do míče opřel Jan Daniel a „angličanem“ o vzdálenější tyč uzavřel brankový účet dne.

Domácí mužstvo zvítězilo naprosto zaslouženě a divákům předvedlo další brankové hody. Hosté se snažili co jím síly stačili, ale obě vstřelené branky padají spíše na vrub defenzivy domácího mužstva, než na kvalitu útočné hry hostů.  V Jeseníku se divákům vyplatí chodit na fotbal, neboť branky zde padají jako na běžícím páse. V minulém domácím zápase padlo osm branek a dnes devět.