5.kolo I.A třídy Ol. KFS

FK JESENÍK  – SK Bělkovice-Lašťany  5:3 pol. (3:1)

Sestava FKJ:

Vrána – Novák, Nepožitek, Cundrla, Dlouhý – Daniel (86´.Samolej), Macura, Minka, Vavrač (68´. Reinold) –  Kysela, Keltner (81.´Krohmer)

Domácí mužstvo chtělo odčinit debakl z minulého týdne a hned od úvodních minut na svého soupeře vlítlo a svého soupeře z předměstí Olomouce přišpendlilo na svoji polovinu. Už ve třetí minutě zahrával domácí Dlouhý rohový kop a na míč si vyskočil nejvýše Vladimír Novák, který ho hlavičkou uklidil k pravé tyči hostující branky. Vstřelená branka domácí ještě více povzbudila a přicházeli i další šance, které však další brankou v hostující síti neskončili. Hosté se v těchto chvílích jenom bránili a k ohrožení domácí branky se vážněji nedostali.  Druhá branka domácího mužstva přišla ve 30.min, kdy Minka na pravé straně uvolnil Daniela, který předložil míč pro Pavla Kyselu a ten střelou o vzdálenější tyč překonal hostujícího Vidrmana. Ve 41. min. opět dnes velmi aktivní Minka nachází mezi stopery volného Pavla Kyselu a ten podél Vidrmana k pravé tyči vstřelil třetí branku domácího mužstva.  Bohužel pro domácí to nebyla poslední branka prvního poločasu. Ve 44. min. zahrávali hosté standardní situaci a hlavičkující Zdráhal vrátil naději hostům do druhého poločasu.

Druhý poločas začali opět aktivně domácí a hned v 50.min. po centru Minky Pavel Kysela vrátil domácímu mužstvu tříbrankové vedení.  Domácí stále hráli útočný fotbal a hosty dostávali pod tlak. Ze svého tlaku přicházeli i šance, ale další branky nepřidali Vavrač a ani Keltner. Hosté vsadili na jednu kartu a začali se tlačit do útoků. Ve 70.min. jím nepřesný rozhodčí daroval přímý kop z dvaadvaceti metrů ke kterému se postavil Sklenář a přesnou střelou do pravé šibenice domácí branky snížil na rozdíl dvou branek. Domácí mohli odpovědět hned vzápětí, ale opět úřadoval hlavní rozhodčí, který zcela evidentní pokutový kop na Kyselu neodpískal i když mu ho jeho asistent dle pravidel signalizoval. Domácí mužstvo znervóznělo a hosté vycítili šanci ještě na zdramatizování utkání. V 82.min. se to hostům dokonale podařilo, kdy se před Vránou ocitl osamocen Stach a střelou k pravé tyči snížil na rozdíl jedné branky. Hosté vrhli veškeré síly do útoku a měli i možnosti na vyrovnání, kdy domácí mužstvo na brankové čáře nejdříve zachránil Tibor Krohmer, aby vzápětí po rychlém brejku a nezištné přihrávce doklepával míč po páté do hostující sítě. Vítězství domácího mužstva bylo naprosto zasloužené, ale opět se nevyvarovalo zbytečných chyb, které utkání zdramatizovalo.