Muži – debakl v Leštině

1.A třída skup. „A“ Ol. KFS –4. kolo

Sokol Leština – FK JESENÍK  6:1 pol. (3:0)

Sestava FKJ:

Vrána – Novák (71´. Krohmer),  Nepožitek, Macura, Daniel – Reinold, Minka (46´. Dlouhý), Vavrač, Kysela –  Samolej, Keltner

K sobotnímu mistrovskému utkání odjíždělo mužstvo FKJ už i s novým hráčem Tomášem Reinoldem, který přišel na hostování z Mikulovic.  Hned z úvodní rozehrávky si vzal míč Keltner, který prošel až k domácí šestnáctce, ale jeho střela byla slabá a domácí brankař jí bez problému uchopil do svých rukavic. V 5.min. po rohu Reinolda zůstal osamocen na rohu malého vápna Keltner, který však místo zakončení volil oblouček na obsazené spoluhráče, kteří se však k zakončení už nedostali.  Domácí se z hostujícího tlaku postupně vymanili a sami začali být pro hostující obranu nebezpeční. První branku domácí vstřelili v 19.min., kdy po dlouhém autovém vhazování domácí útočník zůstal neobsazený a neměl problém otevřít skóre zápasu. Druhou branku domácí vstřelili hned ve 21.min, kdy rychlou akci do otevřené obrany zakončoval zcela osamocený domácí útočník.  Domácí mužstvo dva rychlé slepené góly uklidnili a začali být lepším týmem v utkání. Třetí branka domácích byla výstavní. Nabíhající  útočník se rybičkou položil do centru a hlavičkou z 15 metrů vymetl pravou šibenici hostující branky. Do šaten odcházeli domácí velmi spokojeně.

Druhý poločas začali aktivněji hráči FKJ se snahou pokusit se nepříznivý výsledek zvrátit. V 52.min. nachází Vavrač centrem volného Samoleje,který zcela osamocen na malém vápně míč z první netrefil. Domácí na své polovině pozorně bránili a v 60.min. podnikli rychlý brejk, který hráči FKJ zastavili až za cenu faulu a hlavní rozhodčí nařídil proti hostům pokutový kop, který domácí hráč bezpečně proměnil.  Inkasovaný čtvrtý gól vzal hostům definitivně snahu na zvrat v utkání. V 68.min. a v 70.min. domácí přidávají v rychlém sledu další dvě branky, které jdou na vrub hostujícího brankaře Vrány.  Hostům se podařilo vstřelil čestný úspěch v 79.min., kdy se k přímému kopu postavil Tibor Krohmer a tvrdou střelou k levé tyči pokazil čistý štít domácímu brankaři. Další dobré střelecké příležitosti Samoleje a Kysela skončili v náručí domácího brankaře. Ten měl při dalším přímém kopu Krohmera velké štěstí, že ho jeho střela trefila přesně do míst, kde stal a ruce ho brní určitě ještě teď.  V samotném závěru měli dvě možnosti ještě domácí střídající hráči, ale tentokrát byl Vrána na svém místě a další branku už nepustil. Domácí do kráčeli k jednoduchému vítězství, které jím hosté vlastními individuálními chybami sami darovali.