Rozhovory s ikonami

Přišel jsem na jesenický stadion, abych se podíval, jak FA ČR za asistence FK Jeseník dělá ten dětský nábor. Na hřišti už postávali dva hráči jesenického mužstva, Adam Bříza a David Macura. Vy jste tady jako asistenti?,“ ptám se. „Ne, my jsme tady jako ikony,“ odvětil (nesmírně vtipně) Adam. A tak bylo rozhodnuto.

Je na čase ty ikony představit světu. Přiblížit běžnému smrtelníkovi, jací jsou, jak žijí, na co myslí, co prožívají. Ukázat, že jsou to taky jen lidé, z masa a kostí. Že i když vedou I.A třídu a jsou z nich skutečné hvězdy, zůstali dál obyčejnými lidmi, kteří se nepovyšují a nemají problém dát autogram, prohodit pár slov s fanoušky, usmát se na děti plné dychtivých obdivných pohledů, zamrkat na roztoužené fanynky. Zkrátka, že přesto co všechno už dokázali, jsou to dál príma chlapci, kteří zůstali jedněmi z nás.

V první fází tedy zveřejníme na těchto stránkách rozhovory se všemi hráči. Následovat budou eseje z cyklu „Jak žijí..“ postupně prokládané i online videoreportážemi „Jeden den s ikonou.“ Podaří-li se zajistit spolupráci s ochotnou reportérkou, doplníme celý cyklus také blokem „Jedna noc s ikonou.“

A kým jiným bychom měli začít, než kapitánem mužstva, drsným, obávaným a nesmlouvavým stoperem, který je přirozeným šéfem na hřišti a zároveň skromným, milým (a nesmírně vtipným) společníkem mimo hřiště. David Macura ochotně poskytl první kamínek do mozaiky, která podrobně představí celé jesenické mužstvo. Tak tedy již zítra na našich stránkách….

(Ujišťuji, že rozhovory budou seriozní a zcela vážné, ne jako tento přitroublý a nesmírně vtipný úvodník).