Černovír – Jeseník 0 : 6

Vynikající výkon podali jeseničtí fotbalisté v nedělním dopoledni v Černovíru. Od první minuty byl z mužstva cítit velký hlad po gólovém úspěchu, hosté se neustále tlačili do koncovky a byli nebezpeční ze všech možných pozic.

Zasloužená výhra se začala rodit po půlhodině hry. Mlynář vyslal technickou střelu, která před gólmanem nepříjemně „zaplavala“ a Jeseník vedl 1:0. O chvíli později Minka přetáhl rohový kop na zadní tyč, kde hlavičkoval Woitek – 0:2. A ještě do přestávky dorazil Jeseník bezzubého soupeře třetí brankou, která padla po rychlém protiútoku: Bříza utekl po křídle, předložil milimetrovou přihrávku Kyselovi, který doklepl do prázdné branky.

Druhý poločas pokračoval v duchu prvního a Jeseník v 65.minutě po dalším bleskovém kontru zvyšoval na 0:4, když Woitek našel před brankou Břízu, a ten pohodlně skóroval. Jestliže v prvním poločase byli domácí směrem dopředu naprosto neškodní, po změně stran už vystrčili útočné drápky. Nejprve Vrána musel reflexivním zákrokem na čáře zachránit čisté konto a ještě větší šanci domácích zmařil v 73.minutě, kdy se na něj řítil osamocený útočník, ale náš brankář ho vychytal. Na největší domácí tutovku odpověděli hosté pátým gólem, když roh T.Glace poslal do sítě hlavou Mlynář. Tečku za vydařeným utkáním udělal v 86.minutě Karakasidis, který ze strany nakopával točený míč před bránu, vysoký centr nikdo před gólmanem netečoval a balon zapadl k zadní tyči.

Jeseník předvedl jeden z nejlepších výkonů v sezoně a vůbec mu nevadilo bouřlivý a domácí kotel, který marně povzbuzoval domácí borce. Ti nesplnili očekávání a z obávaného výjezdu se stala pro Jeseník zábavná exhibice.

Z utkání jsme pořídili stručný online přenos, který naleznete ZDE.

Videosestřih ZDE

Podrobná reportáž ZDE

Sestava: Vrána – Novák, Macura, Karakasadis, Glac T. – Woitek, Mlynář, Minka (69. Hanzlík), Vavrač – Kysela (75. Keltner), Bříza (85. P.Glac). Branky: Mlynář 2, Woitek, Kysela, Bříza, Karakasidis. Žluté karty: Mlynář, Minka, Novák.