Podrobněji k Bludovu

Poslední dvě vystoupení jesenického mužstva (výhra v Černovíru 6:0 a teď doma s Bludovem 11:0) znovu připomněla, jak je tomuto klubu I.A třída těsná. A opět musíme zalitovat promarněných minulých sezon, které se nepodařilo dotáhnout k požadovanému postupu. Neboť ti, kdo viděli sobotní střetnutí na jesenickém stadionu s Bludovem, právem si kladli otázky, jaký mají takové zápasy vlastně smysl….

Soupeř přijel v pozici nejhoršího týmu soutěže a tu také naplnil. Byl to odevzdaný tréninkový sparingpartner, což je, při vší úct k hostujícímu týmu, nejvýstižnější charakteristika současných bludovských kvalit.

Jeseník se od první minuty ubytoval na polovině protivníka a trpělivě hledal cestičky přes desetičlenný obranný šik, jehož překonání bylo jen otázkou času. Ve 14.minutě se po rychlé kombinaci ocitl za obranou Bříza a ranou pod nohami  gólmana poprvé otestoval pevnost nových brankových sítí na jesenickém hřišti. Zároveň rozjel své velké střelecké odpoledne, jež čítalo čtyři přesné zásahy. Do poločasu se trefili ještě Vavrač krásnou střelou zpoza šestnáctky a Kysela, který se prosadil v brankovišti.

Jestliže v první části utkání hosté bojovali a snažili se, po změně stran působili mátožným dojmem a pod jesenickým tlakem chvílemi až neuvěřitelně zmatkovali. A Jeseník tentokrát nemilosrdně trestal: Bříza 4:0, Kysela 5:0, Bříza 6:0, Kysela 7:0 … Po hodině hry bylo jasné, že se schyluje k dalšímu střeleckému galapředstavení z dílny FK Jeseník. Fotbalovou lahůdku připravil Hanzlík, který vnikl do šestnáctky a krásnou střelou z úhlu zvyšoval na 8:0. Potom Bříza, který mezitím dvakrát trefil brankovou konstrukci, pěkným sólem a přesným zakončením uzavřel svůj čtyřgólový účet. A desátou branku vstřelil střídající Furik, který se po zranění poprvé v této sezoně objevil na hřišti a svůj první dotek s míčem přetavil v dvoucifernou trefu, aby vzápětí přidal i gól číslo jedenáct.

Jeseničtí hráči si užili čistou radost ze hry a také diváci se dobře bavili. Jedinou kaňkou utkání bylo zranění Jana Minky, které utrpěl v posledním souboji před poločasovou přestávkou a s vykloubeným prstem na ruce odjel na vyšetření. Zranění by však nemělo být vážné.

Rapotín a Maletín v nováčkovském nadšení přijely hrát v srpnu otevřený fotbal a odvezly si z Jeseníku dvouciferné debakly. Bludov přijel jen bránit a dopadl stejně. Zkrátka na to neměl. Přesto mohli hosté po chybné domácí rozehrávce zaznamenat v poslední minutě čestný úspěch, ale ve vyložené šanci bludovský útočník přestřelil.

Sestava a hodnocení: Koukol 7,5 – Keltner 7,5, Karakasidis 7,5, Macura 7,5, T.Glac 7,5 – Hanzlík 8, Mlynář 7,5 (55. Schneider 7,5), Minka 7,5 (46. Novák 7,5), Vavrač 8 – Kysela 8 (74. Furik), Bříza 8. Branky: Bříza 4, Kysela 3, Furik 2, Vavrač, Hanzlík. Bez žlutých karet.