V sobotu do Bělkovic

Posledním podzimním soupeřem, se kterým se naše mužstvo ještě nepotkalo, je celek SK Bělkovice – Lašťany, na jehož hřišti se představí Jeseník v sobotu od 13:30 hodin. Čeká nás drsné a nelítostné prostředí, domorodci jsou k návštěvníkům ze severních končin nepřátelsky naladění a umějí se prát, což naposledy zažili fotbalisté ze Štítů, když ze strachu o holý život se schovali do kabin. My v FK Jeseník jsme si statečně slíbili, že naši hráči to tam dohrají do konce, ať se děje co se děje. Přinejhorším obětujeme dobrovolníka. Každopádně dle nařízení krajské komise bude na utkání dohlížet svazový funkcionář. Takže se určitě nemůže nic stát.

V minulé sezoně skončily Bělkovice na výborném čtvrtém místě o čtyři body před Jeseníkem. Letos už je situace jiná a je to jesenický tým, kdo bude v sobotním utkání papírově jasným favoritem. Poslední vystoupení v Bělkovicích na jaře letošního roku ovšem dopadlo pro Jeseník neslavnou porážkou 0:2 a byl to jedna ze dvou dosavadních soutěžních nezdarů našeho týmu v tomto kalendářním roce.

Novinky z našeho týmu říkají, že Patrik Plhák už trénuje a společně s trenérem věří, že bude moci alespoň část utkání v Bělkovicích odehrát. Ze čtvrtečního tréninku se kvůli nachlazení omluvil Vladimír Novák a jeho start v sobotním mistráku je nejistý. Ostatní hráči by měli být zdravotně v pořádku, což platí i o Honzovi Minkovi, jenž utrpěl zranění ruky v utkání s Bludovem, ale „zatejpovaný“ prst na ruce ho nijak neomezuje (při fotbale). Trenér Ševčík už může počítat také s Lukášem Woitkem.

Utkání SK Bělkovice Lašťany – FK Jeseník se hraje v sobotu 1.11.2014 od 13:30 hodin.