V sobotu do Rapotína

Blíží se zima – začíná fotbalové jaro! Skutečně, v sobotu startuje odvetná (tedy jarní) část sezony předehrávaným 14.kolem. Naše mužstvo čeká utkání na půdě nováčka I.A třídy v Rapotíně.

První vzájemné utkání máme ještě všichni v čerstvé paměti. Bylo to na našem stadionu v srpnu otevírací utkání sezony a skončilo neuvěřitelným výsledkem 11:0. Rozdíl mezi oběma mužstvy byl neskutečný a domácí diváci jen kroutili hlavou, co chce Rapotín v té soutěži dělat? Jenže podzimní vývoj ukázal, že debakly v Jeseníku nebudou pro hosty ničím výjimečným a že za suverénem soutěže se o další pozice svede nelítostný a vyrovnaný boj. Takže Rapotín se jednu chvíli držel dokonce na druhém místě, aby nakonec podzimní část zakončil na sedmé příčce, tedy stále ještě v horní polovině tabulky.

Minulý víkend byl pro Jeseník i Rapotín milníkem dosavadního průběhu soutěže: naše mužstvo, jak dobře víme, poprvé v soutěži prohrálo (v Bělkovicích 1:2). Rapotín pro změnu přišel o neporazitelnost na domácím hřišti – po předchozích čtyřech vítězstvích a jedné remíze před vlastními diváky poprvé podlehli, a to Leštině 2:4.

„Rozebrali jsme si chyby z Bělkovic a do Rapotína jedeme odčinit prohru,“ konstatoval trenér Petr Ševčík. Když mluví o chybách, má na mysli především psychickou (ne)odolnost mužstva, které v bělkovické napjaté atmosféře neuneslo křivdy a provokace. „Fotbal se pořád ještě hraje nohama a ne pusou, na to jsme v Bělkovicích trochu zapomněli,“ přiznal trenér Ševčík.

V sobotu se musí obejít bez kapitána Davida Macury, který má po utkání v Bělkovicích problém s achilovkou a minimálně týden bude bez fotbalu. Někteří hráči hlásí více či méně drobné šrámy a zranění, ale ty by jim neměly bránit v tom, aby v Rapotíně nastoupili.

Utkání TJ JISKRA RAPOTÍN – FK JESENÍK se hraje v sobotu 8.11.2014 od 13:30 hodin. Řídí ho jako hlavní rozhodčí Vratislav Šebesta z Písařova.

A na závěr dnešního preview malý videonávod pro naše fotbalisty, jak se co nejlépe psychicky připravit a naladit na zápas v Rapotíně. Takhle to dělají profíci v okresním přeboru: VIDEO: Budeme mlčet!