Podzimní ohlédnutí (2.část)

Stručná připomínka patnácti jesenických příběhů podzimní části I.A třídy 2014/2015

1) JESENÍK – RAPOTÍN 11 : 0
9.srpna 2014
V napětí očekávaná premiéra nového soutěžního ročníku dopadla neuvěřitelně. Nervozita z mužstva spadla po osmnácti minutách, kdy Minka nacentroval na hlavu Woitkovi a ten dal první gól sezony. Mužstvo jich pak proti odevzdanému nováčkovi stihlo dalších deset, Rapotín navíc už od 22.minuty hrál po vyloučení v oslabení.

2) TROUBELICE – JESENÍK 1 : 4
17.srpna 2014
S rozechvěním jel Jeseník na první výjezd sezony proti nejméně příjemnému soupeři. Komplex z dva roky trvající neporazitelnosti Troubelic ve vzájemných zápasech se začal bortit po pěti minutách, kdy skóre otevřel Plhák. Kvůli zranění obou brankářů povolal trenér Ševčík do branky veterána Pastuchu, který ukázal, že v brankářském důchodu je ho škoda.

3) JESENÍK – MALETÍN 10 : 0
23.srpna 2014
Další ambiciozní nováček si přijel do Jeseníku prožít svůj pád z výšin. Téměř rok a půl neporažený soupeř doplatil na pokus hrát útočný otevřený fotbal. Brankář Pastucha si se dvěma střelami poradil a z dálky sledoval domácí kanonádu. Už po dvaceti minutách to bylo 4:0 a zbytek zápasu se dohrál v exhibiční režii domácích.

4) ČESKÁ VES – JESENÍK 0 : 4
30.srpna 2014
Nejočekávanější utkání podzimu, soutěžní derby s Řetězárnou po více než čtvrt století, výborná divácká kulisa a Jeseník v roli jasného favorita. Svazující pocit očekávání ovlivnil v prvním poločase hru hostů, kteří sice dali jeden gól (individuální akce Plháka), ale fotbalově neoslnili. Až po změně stran se projevila kvalita na jesenické straně a Woitkův hattrick zajistil hladkou výhru. Hrdinou byl také gólman Pastucha, který zastavil několik čistých šancí České Vsi.

5) JESENÍK – JINDŘICHOV 4 : 0
6.září 2014
Další výborný výkon na domácím hřišti, tentokrát s milosrdnějším výsledkem pro hosty. Za deštivého počasí hrál Jindřichov, poučen z fatálních nezdarů Rapotína a Maletína, téměř výhradně „zakopán“ na vlastní polovině hřiště a Jeseník po celý zápas útočil do plných. Už v první patnáctiminutovce dal dva góly Plhák, po změně stran další Mlynář a na konci utkání z dálky Macura.

6) MOR.BEROUN – JESENÍK 1 : 3
14.září 2014
V šestém kole šestá výhra. Hned v úvodu Jeseník přežil tutovku v podání domácích, ale pak už rozehrál svůj obvyklý nátlak. Mlynář otevřel skóre a pak dal Woitek branku téměř od půli hřiště. Když na začátku druhého poločasu přidal Keltner třetí gól, nebylo co řešit. Domácí zkorigovali výsledek až v poslední minutě.

7) JESENÍK – ŠTÍTY 5 : 1
20.září 2014
Čtvrté domácí utkání přineslo první inkasovanou branku před vlastními diváky, ale znovu to byla jednostranná záležitost. Jeseník využil problémů soupeře na postu brankáře, kdy chytat musel hráč z pole a bylo to poznat, neboť všech pět branek dal Jeseník po rohových kopech cílených do „malého vápna“, kde obvykle gólmani kralují. Tentokrát tam kralovali jeseničtí hlavičkáři.

8) LEŠTINA – JESENÍK 1 : 1
27.září 2014
Jeseník utrpěl první bodovou ztrátu v soutěži. Poprvé také zažil okamžik, kdy v utkání prohrával a musel dotahovat. A také jsme vyfasovali první červenou kartu. O první body přišel Jeseník díky dvěma situacím z prvního poločasu. Ve 26.minutě nepohlídaný centr na vzdálenější tyč, po němž se Leština ujala vedení, a v závěru vyloučení Minky po druhé žluté kartě (oba za fauly). I v oslabení měl Jeseník převahu a v druhé půli Karakasidis alespoň vyrovnal.

9) JESENÍK – LOŠTICE 4 : 1
4.října 2014
Zatímco venkovní výjezdy se stávaly s každým kolem těžší a těžší, doma to stále klape, i když soupeři jezdí mnohem lépe připravení na favorita. Bojovně naladění hosté inkasovali v první půli jen jednou (hlava Keltnera), na začátku druhé části ale přidal Jeseník další dvě branky a nepřipustil žádné trápení, byť se hostům podařilo z brejku snížit.

10) JESENÍK – BOHUŇOVICE 4 : 1
11.října 2014
Po týdnu se hrálo hned další domácí utkání a skončilo stejným výsledkem, jako proti Lošticím. Průběh byl ale mnohem dramatičtější, ještě dvacet minut před koncem hosté výborným výkonem udržovali nerozhodný výsledek 1:1. Až potom Jeseník přetavil svůj nápor ve tři vítězné branky. Bohuňovice vedené bývalým reprezentantem Kotůlkem byly nejtěžším soupeřem, který se v Jeseníku představil a asi ne náhodou jim po podzimu patří druhé místo.

11) ČERNOVÍR – JESENÍK 0 : 6
19.října 2014
Zřejmě nejlepší výkon venku a také nejvyšší vítězství, kterého Jeseník dosáhl v roli hostujícího týmu. V černovírské mlze mělo naše mužstvo soustavnou převahu a na konci poločasu třemi brankami rozhodlo o zaslouženém vítězství. Pověstný domácí kotel se postaral o bouřlivou atmosféru a povzbuzoval po celý zápas i za rozhodnutého stavu.

12) JESENÍK – BLUDOV 11 : 0
25.10.2014
Na sklonku podzimu si v Jeseníku připomněli památné srpnové střelecké koncerty. Neškodní hosté se ještě v poločase celkem drželi, ale po změně stran už se jen dívali na to, jak domácí proměnili zápas v jasnou exhibici. Bříza dal čtyři góly a potěšil i návrat Furika, který vyléčil zranění a dal dvě branky. Bludov předložil důkaz, že na posledním místě tabulky je oprávněně.

13) BĚLKOVICE – JESENÍK 2 : 1
1.11.2014
Čtyři dny poté, co Jeseník ve finále okresního poháru zdolal Českou Ves 3:1, si přijel do Bělkovic pro první porážku. Nevydařenou podzimní derniéru provázela nervozita hostujícího mužstva, které se, takříkajíc, „prokecalo“ k neúspěchu. Mužstvu se nedařilo a neuneslo jak provokace diváků, tak ani chyby rozhodčího. Gól dal před koncem z penalty Mlynář a byl to jediný pokutový kop, který jsme v I.A třídě zahrávali.

14) RAPOTÍN – JESENÍK 2 : 1
8.11.2014
Zavedená tradice soutěžních rozpisů počítá s tím, že v listopadu se předehrávají dvě jarní kola, což byl i případ letošního podzimu. A tak Jeseník zahájil jaro druhou porážkou v soutěži. V Rapotíně ovlivnila výsledek situace z 11.minuty, kdy byl vyloučen stoper Keltner. Jeseník se snažil, bojoval, ale dvakrát inkasoval a závěrečný tlak vedl už jen ke snížení střídajícího Furika.

15) JESENÍK – TROUBELICE 7 : 0
15.11.2014
Druhé jarní kolo v listopadové předehrávce definitivně uzavřelo vydařenou podzimní sezonu. Hosté přijeli se zpožděním a předem poraženi, bez náhradníků, s hrajícím trenérem a bez ambicí na dobrý výsledek. Jeseník odevzdaného soupeře šetřil a v poslední půlhodině už za stavu 7:0 další góly nepřidal. Woitek se dvakrát prosadil a vede střeleckou tabulku. Jeseník ustavil svůj bodový náskok před jarem na 9 bodů před druhými Bohuňovicemi.