Klubové novinky

V těchto týdnech si jeseničtí fotbalisté užívají odpočinku, ale i v tomto na události chudším období přinášíme souhrnně pár informací o dění v klubu.

Člen vedeIMG_20141208_174931ní klubu Ota Kroš byl na sklonku listopadu jedním z oceněných činovníků, kteří od Olomouckého krajského svazu převzali pamětní medaili za zásluhy o rozvoj fotbalu. Slavnostního večera v Olomouci se za FK Jeseník zúčastnili také kustod A-mužstva Rüdiger Nistler, vedoucí pořadatelů Josef Hradil a sekretář klubu Aleš Salva. Za FK Jeseník měl být oceněn také Josef Skoupil, který se však slavnostního večera nemohl zúčastnit.

Starší žáci U-15 se dnes účastní halového turnaje v Kopřivnici. Podrobnosti o jejich vystoupení se dočtete již brzy na našem webu v reportáži trenéra Aleše Salvy. V lednu pojede tým na další halový turnaj do Krnova.

Karel CP1210838undrla ukončil své působení v FK Jeseník, kde v posledních letech úspěšně trénoval mládež. Dosavadní trenér mladších žáků U-13 odchází i se synem Tomášem do Mladé Boleslavi, která projevila o talentovaného jesenického hráče velký zájem a Tomáš Cundrla se od nového kalendářního roku zařadí do mládežnického střediska FK Mladá Boleslav. FK Jeseník oběma děkuje za působení v našem klubu a přeje jim do budoucna hodně osobních i sportovních úspěchů. Nový trenér U-13 ještě nebyl určen, mužstvo v současnosti trénuje dvakrát týdně v tělocvičně pod dočasným vedením Karla Zelinky.

Rüdige2cr Nistler, bývalý hráč, trenér a funkcionář a v současnosti kustod A-mužstva, je jesenickým klubem navržen na Cenu Václava Jíry, kterou Fotbalová asociace ČR každoročně uděluje vybraným osobnostem rozvíjejícím fotbal v regionech.

Jak už jsme informovali, od příštího týdne budou v prodeji klubové kalendáře na rok 2015 s fotografiemi Josefa Kavky a Karla Tulise. K dostání budou například v restauraci Na koupališti, v trafice U Klíčů nebo v kanceláři klubu na stadionu. Další distribuční místa upřesníme na našem webu.

Jedním z dlouhodobých a nedořešených cílů klubu zůstává zlepšení zázemí a celkové infrastruktury ve fotbalovém areálu, s čímž přímo souvisí také výstavba nových kabin. Právě v těchto týdnech se pracuje na žádosti o dotaci u ministerstva školství a s tím souvisí řada administrativních i legislativních kroků. Získání dotace je nezbytnou podmínkou pro zahájení výstavby nových kabin.

VE ZKRATCE:

– Vedení klubu odsouhlasilo uvolnění financí na únorové čtyřdenní soustředění A-mužstva v jesenických lázních, které poskytnou hráčům ubytování, stravování a regenerační služby.

– Město Jeseník, které je vlastníkem fotbalového areálu, provedlo minulý týden inventarizaci majetku. Úředníci města neshledali závady.

– V únoru 2015 provede specializovaná firma reatestační řízení na prodloužení platnosti hřiště s umělým povrchem v Jeseníku.

– Klub v současnosti zajišťuje dodání dalších tréninkových pomůcek mužstvům, mezi jinými například i přenosnou zeď pro nácvik přímých volných kopů.

– FK Jeseník obdržel pozvánku na veteránský halový turnaj hráčů nad 40 let do Vidnavy na 17.ledna 2015. Případnou účast a nominaci dostali na starost Milan Novák s Vladislavem Vyvážilem.