Ve čtvrtek do Maletína

Ve čtvrtek jedeme do Maletína a dá se bez skrupulí hovořit o utkání jara. Mužstvo je proti jednomu z nejtěžších soupeřů odhodlané obhájit pozici nejlepšího týmu v soutěži.

Srpnové vítězství 10:0 je zapomenuto, tohle bude úplně jiný zápas, úplně jiný Maletín. V Jeseníku chtěl naivní nováček hrát otevřený fotbal a tvrdě narazil, v odvetě na svém úzkém hřišti domácí těžko něco podobného dopustí. „Očekávám, že se bude hrát hodně mezi šestnáctkami, moc gólů asi padat nebude,“ vyslovuje prognózu trenér Petr Ševčík. V jesenickém mužstvu oproti sobotnímu utkání s Moravským Berounem neočekáváme žádné změny, k dispozici bude stejný kádr. „Jediný rozdíl vidím v tom, že Michal Vrána budu odpočinutější. Proti Berounu chytal jen pár hodin po návratu z Egypta. Soupeř ho sice moc neprověřil, ale tohle bude úplně jiný zápas,“ dodává trenér.

Od posledního utkání s Moravským Berounem se mužstvo ještě nevidělo, jediný trénink před výjezdem do Maletína absolvuje ve středu podvečer. „Myslím si, že nás čeká tvrdé utkání plné osobních soubojů, navíc má pršet, což ještě zvýší agresivitu. Hřiště v Maletíně je úzké, takže tomu i přizpůsobíme středeční trénink. Bereme to jako zápas o šest bodů. A jedeme vyhrát,“ uzavírá Petr Ševčík.

Maletín se do I.A třídy probojoval po loňském suverénním postupu, kdy z šestadvaceti odehraných zápasů I.B třídy čtyřiadvacetkrát vyhrál, dvakrát remízoval a kromě celosezonní neporazitelnosti vytvořil střelecký rekord v podobě neuvěřitelných 132 branek. Díky tomuto počinu si TJ Maletín vydobyl v minulé sezoně prvenství v soutěži deníku Sport o Nejofenzivnější tým amatérského fotbalu, tedy soutěži, v níž letos bojuje o nejvyšší mety také Jeseník a stále má velmi slušnou šanci na první místo. Mimochodem, maletínští fotbalisté si za loňské vítězství v této soutěži vysloužili dvacet vstupenek na bundesligové utkání Bayern Mnichov – Hamburg, na které společně jeli letos v únoru.

Ale čert vem bundesligu, my tady máme čtvrteční šlágr I.A třídy – souboj třetího s prvním a především střet dvou nejlepších celků v probíhající jarní části. Jeseník doma porazil Českou Ves i Moravský Beroun shodně 4:0 a z Jindřichova si přivezl výhru 3:2. Maletín vyhrál na hřišti aktuálně druhých Bohuňovic 3:2 i na půdě posledního Bludova 4:0 a doma zdolal Černovír hladce 5:1. Ve čtvrtek se tak střetávají dva nejofenzivnější týmy soutěže.

Tento zápas se měl hrát hned na úvod jara 4.dubna, kdy ale maletínské hřiště pokrylo nenadálé sněžení a většina utkání v celém kraji byla zrušena. Nyní je tedy na řadě dohrávka v náhradním termínu.

Utkání TJ MALETÍN – FK JESENÍK se hraje ve čtvrtek 30.dubna od 18 hodin a řídit ho bude zkušený prostějovský rozhodčí Ivo Antoníček.