V neděli do Bohuňovic

V podzibohunmní sezoně dosáhl Jeseník sedmizápasové vítězné série, kterou přerušila až v osmém kole remíza v Leštině. Nyní může jesenický tým tuhle metu překonat – po sedmi jarních vítězstvích jede lídr I.A třídy k osmému zápasu jara do Bohuňovic, které se drží dlouhodobě na druhém místě.

Bohuňovice v tomto soutěžním ročníku snad jako jediný soupeř dokázaly Jeseník potrápit na domácím hřišti, když ještě dvacet minut před koncem hájily remízu 1:1, ale nakonec domácí favorit zabral a zvítězil 4:1. Odveta bude pro jesenické barvy ještě mnohem těžší, bohuňovický celek patří na domácím stadionu k obávanému soupeři a ztratil tady za celý ročník jen čtyři body: hned v prvním kole loni v srpnu v derby s Bělkovicemi po remíze 1:1 a v úvodním jarním utkání prohrou s Maletínem 2:3. „Bude to velmi těžké utkání. Ale i přes respekt, který k soupeři máme, jedeme do Bohuňovic pro vítězství,“ hlásí jesenické odhodlání trenér Petr Ševčík. Domácí tým se pochopitelně bude chtít vytáhnout na jistého vítěze I.A třídy a obrat ho o první jarní body.

Z jesenického tábora jsou hlášeny zdravotní problémy u Jiřího Nepožitka, který určitě do Bohuňovic nepojede. Kvůli pracovním povinnostem bude chybět i Jan Daniel a nejistý je také start Bronislava Mlynáře, který má problémy s kolenem. Ostatní hráči by měli být k dispozici, což platí i o navrátilcích z marodky Jana Vavrače a Martina Furika.

Do Bohuňovic jede Jeseník v novodobé historii teprve podruhé. V loňské sezoně tam naše mužstvo remizovalo 3:3, když v poslední minutě byl vyloučen brankář Vrána a domácí vyrovnali z penalty.

Utkání TJ SOKOL BOHUŇOVICE – FK JESENÍK se hraje v neděli 24.5.2015 od 16:30 hodin.