V sobotu s Černovírem

Po dvou zápasech na hřištích soupeřů se Jeseník po třech týdnech znovu představí vlastnímu publiku. Předposlední domácím soupeřem v sezoně bude Slovan Černovír.

Zatímco Jeseník prochází jarní sezonou bez jediného zaváhání, olomoucký klub se na jaře trápí a při předpokládaném sestupu dvou mužstev potřebuje body pro zajištění záchrany. Domácí tým ale i přes jisté prvenství a postup pochopitelně nehodlá polevit z nastaveného tempa. Jednak je naše mužstvo stále ve hře o titul Nejofenzivnějšího týmu v soutěži deníku Sport a další motivací je vidina odehrání jarní sezony bez ztráty jediného bodu, což tady snad ještě nikdy nebylo a zřejmě i klubový kronikář Ota Kroš by tento počin v historických análech hledal marně.

Domácí se musejí tentokrát obejít bez útočníka Adama Břízy, který je na líbánkách v Římě. Ostatní hráči jsou k dispozici, zdraví a nažhavení nejen na výhru, ale i na to, že potěší diváky dobrým fotbalem. „Nálada je výborná, všichni se na zápas těšíme,“ potvrzuje pozitivní náladu v týmu trenér Petr Ševčík.

Černovíru, jak již bylo řečeno, se v jarní části příliš nedaří, ze sedmi utkání čtyřikrát prohrál, jednou remizoval. Výhry si připsal na domácím hřišti nad Českou Vsí a Moravským Berounem. Dá se očekávat, že stejně jako většina návštěvníků jesenického stadionu v této sezoně, budou i borci z Černovíru sázet vše na přísnou defenzivu. O zábavu by se však mohl postarat jejich pověstný fanouškovský „kotel“, který umí vytvořit bouřlivou podporu, což ukázal i v předchozích vzájemných zápasech.

Utkání FK JESENÍK – SLOVAN ČERNOVÍR se hraje v sobotu 30.5. od 16:30 hod.