Jeseník – Ústí 1 : 4

Naše mužstvo ve finále krajského poháru neuspělo. Na neutrální půdě v Moravičanech jsme podlehli Ústí 1:4.

Souboj dvou jistých vítězů obou krajských skupin I.A třídy a tedy jistých účastníků příštího ročníku krajského přeboru skončil jednoznačným výsledkem a nutno přiznat, že vítězství Ústí je naprosto zasloužené. Mužstvo z přerovského okresu je převážně sestaveno z bývalých dorostenců divizních Hranic a tito mladí talentovaní dravci jsou na hřišti kočírování dvěma zkušenými hráči, kteří kopali za Hranice dospělou divizi.

Jeseník je po celou sezonu v I.A třídě zvyklý držet balon, kombinovat před zahuštěným pokutovým územím soupeře a hledat skuliny, jak proniknout před branku. Tento zápas byl úplně jiný a jeseničtí hráči v něm většinu času běhali bez míče.

Přesto začátek vypadal nadějně. Ústí mělo respekt a v úvodu i problémy se zachytáváním rychlých jesenických výpadů. Už ve 2.minutě utekl Woitek, na malém vápně našel nabíhajícího Břízu, jemuž ale střela v gólové šanci nesedla. V 11.minutě už se Jeseník radoval: po Mlynářově nákopu šel Woitek sám na branku, gólman vyběhl až před pokutové území a náš nejlepší střelec sezony ho z dvaceti metrů přeloboval do prázdné brány. Euforie v jesenickém táboře ale trvala jen krátce. Ve 20.minutě chyběly Karakasidisovi centimetry na to, aby odhlavičkoval vysoký centr do bezpečí, balon se snesl až k zadní tyči, kde neobsazený útočník bez problémů zakončil – 1:1. Od této chvíle mělo Ústí územní převahu, drželo míč a do poločasu si připravilo minimálně tři příležitosti, které volaly po zakončení. Skóre se ale neměnilo, a to ani na druhé straně, kde mohl vrátit Jeseníku vedení Bříza po Plhákově přihrávce, ale rovněž minul.

Do druhého poločasu udělal trenér Ševčík tři změny v sestavě, další dvě střídání pak provedl hned v 55.minutě, kýžený efekt to ale nepřineslo. Ústí ovládlo hru a nakonec i výsledek. V 58.minutě po rychlé kombinaci z pravé strany zakončoval ústecký hráč z úhlu nechytatelnou střelou – 1:2. Potom Daniel ve snaze odvrátit nebezpečí dlouhým odkopem trefil dotírajícího útočníka, od něhož se míč odrazil potřetí do jesenické brány. A poslední gól deset minut před koncem padl po rohovém kopu, když brankář Vrána na centr nedosáhl a za ním stojící hráč bez problémů hlavičkoval do prázdné sítě.

Jeseník se po většinu druhého poločasu bránil ústeckému náporu a za naši největší příležitost lze považovat Furikovu pohotovou střelu z hranice šestnáctky, se kterou si ale brankář poradil.

Toto utkání možná otevřelo oči některým optimistům, kteří hlásali, že i v krajském přeboru bude patřit Jeseník k favoritům. Třeba ano, nicméně dnes už víme, že v souboji dvou nováčků se rozhodně za favority považovat nemůžeme. V každém případě se můžeme těšit na podzimní odvetu o mistrovské body, která slibuje atraktivní a kvalitní fotbal, stejně jako se hrál ve středu v Moravičanech.

FOTOGALERIE ZDE

Sestava: Vrána – Nepožitek (46. Daniel), Karakasidis, Macura, T.Glac (55. P.Glac) – Woitek, Minka (46. Hanzlík), Mlynář, Plhák – Bříza (55. Keltner), Kysela (46. Furik).