Muži v plné přípravě

DSC_0024Naše hlavní mužstvo se připravuje na blížící se vstup do krajského přeboru. Tréninková účast je dobrá, horší situace ale panuje v otázce přípravných zápasů.

Už v zimní přípravě trenér Petr Ševčík konstatoval, že adekvátního soupeře na Jesenicku (při vší úctě k okolním klubům) momentálně nesežene. „Potřebujeme silné soupeře, kteří nás prověří,“ pravil trenér tehdy a platí to i v probíhajícím letním přípravném období. Mužstvo proto sehraje přátelská utkání se soupeři z krajského přeboru, konkrétně v Břidličné (18.7.) a doma s Letohradem B (1.8.). Další eventuální zápasy jsou ještě v jednání.

Problémem, který komplikuje přípravu FK Jeseník, jsou letní futsalové turnaje, neboť hráči, kteří svoje sportovní aktivity dělí mezi futsal a fotbal, většinou dávají přednost těmto velkým turnajovým akcím. To byl také hlavní důvod, proč se tým nakonec na poslední chvíli omluvil z účasti na turnaji na Slovensku první červencovou sobotu. Další futsalový turnaj se koná i tento víkend a koliduje s přípravným utkáním v Břidličné.

Do přípravy se zapojili také hráči přecházející z dorostenecké kategorie a rovněž Dan Schneider vracející se z hostování v Žulové. Je jasné, že v období dovolených nebude účast na tréninkových jednotkách úplně stoprocentní, ale s přístupem hráčů k tréninku je kouč Ševčík zatím spokojen.

FOTOGALERIE Z DNEŠNÍHO TRÉNINKU