TJ KOVO Břidličná – FK Jeseník 5 : 3

Jeseník sehrál na stadionu v Břidličné první přípravné utkání na novou sezonu. Neproměněné gólové šance a brankářské chyby vedly k naší porážce s hokejovým výsledkem.

Oba týmy nastoupily v improvizovaných sestavách. Trenér Petr Ševčík měl k dispozici jedenáct hráčů a na lavičce dorosteneckého náhradníka Pavlíka Nguyena.

Domácí začali aktivněji a ve 12.minutě se ujali vedení po útoku z levého křídla. Vyrovnat mohl Bříza, když se po Kyselově přihrávce ocitl sám před brankou, ale trefil gólmana. Toho prověřil z dálky i Hanzlík, ale vzápětí se na druhé straně červenal jesenický brankář Vrána, jemuž pod rukou propadla lehčí přízemní střela. Na konci poločasu Hanzlík hezky našel Břízu, ale ten ani v druhé gólovce neuspěl.

Do druhého poločasu vstoupil Jeseník útočně a snažil se střílet z každé pozice. Jenže v 50.minutě potřetí inkasoval: přímý volný kop ze 30 metrů nešťastně tečoval Mlynář a balon pomalu zapadl do horního rohu jesenické branky. O chvíli později domácí utekli znovu po levé straně, Vrána vyběhl a útočník ho obhodil ke vzdálenější tyči – 4:0. Břidličná uspokojená vysokým vedením zvolnila tempo a hosté v poslední půlhodině ovládli dění na hřišti. A konečně se prosadili také střelecky: v 68.minutě Furik hledal z levé strany před brankou Kyselu, obrana míč odvrátila na hranici šestnáctky k volnému Břízovi, který tvrdou ranou poprvé prostřelil domácího brankáře. Na opačné straně si Vrána konečně připsal brankářské zákroky: nejprve bez problémů chytil přímý volný kop a  pak vyrazil i nebezpečnou střelu z úhlu. V 82.minutě vykouzlil Mlynář nádhernou přihrávku za obranu na Břízu. který sám před brankou nezaváhal – 4:2. Prakticky ihned po rozehrávce Jeseník vybojoval balon, Břízovým asistentem se tentokrát stal Furik a jesenický útočník přesnou střelou po zemi završil svůj hattrick. V 88.minutě mohl Bříza vyrovnat, rychlou kličkou se zbavil obránce, ale domácí gólman se vyznamenal. Jesenický tlak vrcholil, hosté měli výraznou převahu, ale v nastavení domácí zaútočili do otevřené obrany a technická střela z dvaceti metrů přeletěla vysunutého brankáře Vránu – 5:3.

Jeseník ve vyrovnaném utkání vyhrál na střely i gólové šance. Domácí nám ale vrátili pětigólový debakl ze zimní přípravy v Jeseníku. Výčet absencí na straně našeho mužstva by stačil k poskládání další jedenáctky. Příští příprava se hraje na jesenickém stadionu 1.srpna proti dalšímu účastníkovi krajského přeboru Letohradu B.

FOTOGALERIE

Sestava: Vrána – Nepožitek, Keltner, Glac, Vojtek – Chromek, Mlynář, Hanzlík, Furik – Kysela, Bříza. Střídal: Nguyen.