Muž zápasu: Patrik Plhák

Jeseník má za sebMuz_zapasu_plhakou úvodní utkání sezony. Povedlo se všem. Hráči do jednoho předvedli velmi dobrý výkon. Komise složená ze samých odborníku ovšem rozhodla, že tím vůbec nejlepším byl v sobotu proti Medlovu Patrik Plhák. A to nejen kvůli osobní bilanci dva góly + jedna asistence.

Jak se ti líbilo utkání?

Začali jsme vlažně a po brejku jsme z penalty dostali gól, ale naštěstí se to rychle podařilo otočit. Od té chvíle jsme měli utkání jasně ve svých rukou. Myslím, že se nám to podařilo a hráli jsme dobře.

Překvapilo tě, že se utkání vyvíjelo takhle jednoznačně?

Tak… Medlov byl loni šestých, to je dobrý výsledek. Ale nevěděl jsem o nich nic. Někteří kluci mluvili o tom, že Medlovu máme co vracet. Já jsem proti nim hrál poprvé.

Jak se z tvého pohledu zrodily ty dva góly, které jsi dával do medlovské sítě?

První gól na 2:1 byl po centru Adama Břízy zprava, obránce to chtěl odkopnout, ale netrefil, takže se balon dostal ke mně, potáhl jsem si to doleva a střílel jsem na zadní tyč. Před tím druhým gólem na 5:1 jsem měl paradoxně větší šanci, kterou jsem nedal, po ní jsem se vracel z ofsajdu a najednou se balon znovu vracel před branku od Martina Hanzlíka. Dostal jsem to přesně a byl jsem sám před brankářem.

Troufneš si odhadnout, jak se bude pro Jeseník vyvíjet krajský přebor?

To se dá těžko odhadnout. Medlov byl loni šestý, my jsme ho porazili, ale podle toho nejde nic usuzovat. Náš cíl je skončit do pátého místa a uvidíme, jestli se to povede.

Dá se po prvním utkání rozpoznat rozdíl mezi I.A třídou a krajským přeborem?

Já jsem krajský přebor hrál několik sezon, I.A třídu jsem hrál loni poprvé a už během té sezony jsem říkal, že tam žádný extra velký rozdíl v kvalitě nevidím. První zápas mi to potvrdil.

Koho bys proti Medlovu nominoval na titul Muž zápasu?

To je těžké, protože všichni hráli dobře. Ale líbil se mi Michal Vrána, teda až do toho druhého gólu. Po celé utkání dělal přesně to, co nedělal minulou sezonu a co po něm všichni chceme. Křičel, dirigoval a celkově mužstvu hodně pomáhal.