Ohlédnutí za víkendem

Začíná se to stávat nechtěným pravidlem: muži, žáci a benjamínci vítězí, dorostenci marně nahánějí mistrovské body. Takový byl uplynulý víkend z pohledu FK Jeseník.

MUŽI

Dvě domácí utkání ve čtyřech dnech sehrála naše „jednička“ a vybojovala čtyři body. Ve středečním vloženém kole proti Ústí se po oboustranně kvalitním utkání zrodila spravedlivá remíza. Sobotní přesvědčivé vítězství 4:1 nad Kralicemi udrželo náš tým na třetím místě krajského přeboru. Tento týden, snad již v nejsilnějším složení, zavítáme na půdu nebezpečného Hněvotína.

DOROST

Ani proti kvalitativně přijatelnějšímu soupeři se naše U-19 „nechytila“ a v Čechovicích prohrála 0:2. Herně to opět nebylo špatné, ale některé opory jsou zcela z formy a mladší nevyzrálý kádr doplácí na nezkušenost. Obě branky dali domácí v závěru utkání a Jeseník je bez bodu předposlední, jen díky lepšímu skóre před Zábřehem.
Ani mladším dorostencům se nedaří podle představ, v Čechovicích měli výraznou herní převahu, ale ztroskotali na proměňování šancí a soupeř je třikrát vytrestal. Po prohře 1:3 je naše U-17 s jedním bodem na 12.místě divizní tabulky.

ŽÁCI

Do Jeseníku přijela k dalšímu kolu krajského přeboru Mohelnice a oba naše žákovské týmy své čtvrté utkání zvládly. Starší U-15 po vyrovnaném prvním poločase zvládli druhou část a vyhráli s přehledem 5:2. Mladší žáci doháněli ztrátu 1:2 a v dramatickém závěru výsledek otočili především díky velkému fotbalovému srdíčku na konečných 4:2. Starší žáci jsou v čele přeboru, mladší jen o skóre druzí.

PŘÍPRAVKA

Jeseník „A“ v okresním přeboru starších přípravek zvítězil na hřišti Mikulovic hladce 12:2. Naše B-družstvo na domácím hřišti po boji a dramatickém průběhu zdolalo Vidnavu 6:5.