Muž zápasu: Jan Pastucha

Nováček krajsMuz_zapasu_pastuchakého přeboru má mezi tyčemi brankáře, který se rozhodně nováčkem cítit nemůže. Nejzkušenější hráč současného jesenického kádru je také jeho velkou oporou, jak ukázal sobotní duel v Hněvotíně. První čisté konto Jeseníku v této sezoně má na svědomí gólman Jan Pastucha, náš Muž zápasu.

Honzo, můžeš okomentovat jesenický výkon v Hněvotíně?

Naše hra mě příliš nezaujala, určitě to mohlo být lepší. Vázla nám kombinace, chybělo větší nasazení a lepší pohyb. Ten zápas nám herně moc nevyšel.

Čím si vysvětluješ, že venku hraje mužstvo o poznání hůř, než na domácím hřišti?

Shodli jsme se s ostatními, že nám dělá problém nekvalitní hřiště. Pro naši technickou hru potřebujeme rovný nízký koberec a ten máme u nás v Jeseníku. To bude zřejmě jeden z hlavních důvodů naší špatné hry venku.

Proti Holici jsi chytil penaltu, což se ti povedlo i nyní v Hněvotíně. Považuješ se za penaltového specialistu?

Tak to vůbec. Chytil jsem poslední tři penalty, když budu počítat i tu v přeboru ještě v Mikulovicích proti Zlatým Horám. Ale předtím za dvacet let v brance snad ani jednu. Vždycky jsem říkal, že penalty nesnáším a že nikdy žádnou nechytnu. Ani na tréninku jsem na ně nechtěl chodit. Takže sám si nedovedu vysvětlit, co se teď děje.

Trenér Ševčík neurčil v této sezoně brankářskou jedničku, ale s Michalem Vránou vás pravidelně točí po dvou zápasech. Vyhovuje ti tento režim?

Určitě každý chce hrát, takže je jasné, že i já bych raději chytal pořád. Ale vzhledemk těm mým opakovaným návratům a odchodům je logické, že šanci musejí dostat i jiní. S Michalem Vránou to střídání oba respektujeme, ačkoli oba bychom chtěli chytat co nejvíc. Ale zase tak velký problém v tom nevidím.

Tradiční otázka na závěr: kdo se ti nejvíc líbil v Hněvotíně z tvých spoluhráčů?

Nikdo (… směje se)

Někoho říct musíš…

Tak bych jmenoval Martina Hanzlíka za ten jeho nepovedený centr, který nám zajistil vítězství. A taky, abych mu to trochu ulehčil u přítelkyně, jelikož od toho vstřeleného gólu se ještě
neukázal doma…. :- )