Jeseník – Zábřeh 3 : 1

Ani v osmém utkání krajského přeboru nenašel Jeseník přemožitele. Ale tentokrát měl namále a už dlouho jsme se o výsledek nestrachovali tak jako v sobotu proti Zábřehu. Dobře to dopadlo.

Ti, kdo dlouhodobě sledují Jeseník, začali už po pár minutách hry tušit, že dneska s mužstvem není všechno úplně v pořádku. Obvyklá lehkost ve hře se vytratila, nenašel se žádný vůdce, který by vydařenou akcí strhl ostatní. Nikomu se nedařilo. Bojovnost a odhodlání nahradily diskuze s rozhodčím, s protihráči i mezi sebou. Zábřeh byl velmi dobře připraven a v první půli o mnoho nebezpečnější. Zaslouženě šli hosté do vedení ve 21.minutě, kdy se za šestnáctkou dostal míč k Žandovi a ten z voleje krásnou křížnou střelou vymetl šibenici. Domácí v prvním poločase zahrozili především z rohových kopů. Jeden z nich zatočil Plhák chytře na bránu a balon líznul břevno. Na konci poločasu hlavičkoval nebezpečně, ale těsně vedle Novák.

Do druhého poločasu nastoupil do středu pole Marcinov a přinesl jesenické hře patřičné oživení, stejně jako následné rozhýbání křídelního prostoru po příchodu Kysely. Především ale Jeseník zlepšil pohyb, zapnul na plné obrátky a získal územní převahu. Hosté hrozili z nebezpečných brejků a několikrát vyzkoušeli Pastuchův postřeh, s přibývajícími minutami se ale zákonitě soustředili především na pevnou defenzivu. A ta dlouho nepolevovala. Až v 72.minutě Woitek udržel balon mezi dvěma soupeři, předložil přesnou přihrávku za obranu a úplně volný Mlynář sám před brankou zachoval chladnou hlavu – 1:1. O čtyři minuty později šel Jeseník do vedení. Woitek byl faulován asi pět metrů před pokutovým územím, Karakasidis se z přímého kopu opřel do míče a stejně jako před dvěma týdny proti Kralicím trefil parádně. Hostující tým se ještě vzchopil k náporu a pořádně vystrašil jesenickou obranu v čele s brankářem Pastuchou, který nadvakrát kryl skákavou střelu. Definitivní tříbodovou pojistku dal výsledku po rohovém kopu Woitek, který znovu prokázal kvalitu ve vzduchu a hlavou poslal balon k tyči.

Zábřeh odehrál dobrý zápas a nemá se za co stydět, ačkoli odjíždí s prázdnou. Jeseník odehrál špatný první poločas a raduje se ze tří bodů. Žádné velké vítězství není možné, pokud mu nepředchází malé vítězství nad sebou samým.

Trenér Petr Ševčík: „Mám pocit, že mužstvo po předchozích vítězstvích podlehlo dojmu, že to půjde samo. Potřebujeme se trochu vrátit na zem a věřím, že tento zápas nám v tom pomůže,“

FOTOGALERIE

Sestava: Pastucha – Novák, Karakasidis, Keltner, Vavrač – Woitek (90. Furik), Mlynář, Minka (46. Marcinov), Nepožitek (69. Schneider) – Plhák (82. P.Glac), Bříza (59. Kysela). Žluté karty: Minka, Pastucha, Woitek. Branky: Mlynář, Karakasidis, Woitek. Diváci: 220.