FK JESENÍK-FK SULKO ZÁBŘEH 5:1(4:1)

V 7. kole KP ml. žáků jsme doma přivítali silný tým Zábřeha. Tento zápas výjimečně vedli jako trenéři p. Zelinka a p. Malysa jelikož se hlavní trenér p. Salva nemohl z rodinných důvodů zúčastnit.

Před zápasem po vzájemné dohodě obou trenérů proběhla nominace hráčů na tento zápas. Bylo nominováno 12 hráčů a to z důvodů toho, protože jsme chtěli hráče udržet v zápasovém tempu častějším střídáním. Zbývající hráči se do nominace nedostali jenom z tohoto důvodu a v příštím zápase dostanou určitě větší příležitost.

Do zápasu jsme vstoupili s odhodláním předvést kvalitní výkon a uhrát dobrý výsledek. Změnili jsme rozestavení na 2-3-2 což nám ze začátku dělalo trošku problémy. Po inkasované brance v 8. min. kluci nesvěsili hlavy a zatlačili na soupeře s odhodláním zápas otočit v náš prospěch. Hned v 9. min. Filip Kmínek srovnal na 1:1. Rychlá vyrvnávací branka nás uklidnila a dál jsme dobývali soupeřovu branku, ale ne a ne přidat další gol. Až ve 21. min. se po sólu Matěje Zelinky ujímáme vedení 2:1. Naše aktivní hra přinesla řadu rohů a ve 25. min. právě po jednom z nich zvýšil na 3:1 Matyáš Latzel, když přímo z rozehrávky zapadl míč za záda hostujícího brankáře. Poločasový účet uzavřel po rychlé akci na jeden dotek Daniel Krézek 4:1.

Po přestávce kluci pokračovali ve stejném tempu a dobývání hostující branky. Ve 40. min. po výkopu Jana Vajdy se míč dostal až k Danielovi Krézkovi, který lobem přehodil vybíhajícího brankáře a uzavřel skóre na 5:1. Druhý poločas jsme dohráli pod naší taktovkou a soupeře jsme prakticky k žádné vážnější šanci nepustili. Po závěrečném hvizdu rozhodčího si kluci vychutnali zasloužený potlesk a poděkování od diváků i trenérů.

Všichni hráči podali v utkání velice dobrý bojovný výkon. Jednoho hráče bych přece jenom zmínil je to Adam Polčák, ne že by vyčníval nad ostatními podal stejně dobrý bojovný výkon, ale do nominace na zápas byl přidán až na poslední možnou chvíli a svým výkonem nás mile překvapil a ukázal jak se má bojovat o místo v sestavě.

FOTOGALERIE

Sestava: Vajda-Sytař, Bartoš, Buček, Zelinka, Latzel, Krézek, Kmínek. Střídali: Malysa – Kubánek, Plšek, Polčák. Branky: 9.min.-Kmínek 1:1 21.min.-Zelinka 2:1 25.min.-Latzel 3:1 28.min.-Krézek 4:1 40.min.-Krézek 5:1.

Autor: Jan Malysa