Ohlédnutí za Litovlí

21cJeseník se dostal do pozice aktuálního lídra krajského přeboru. Trenér Petr Ševčík se v komentáři vrátil ke středečnímu vítězství 4:0 v Litovli.

„Jsem spokojen se třemi body i s předvedenou hrou, která byla určitě lepší, než v sobotu proti Zábřehu. Zlepšili jsme pohyb, balon chodil víc od nohy. Hra Litovle, ale pro mě byla zklamáním. Ničím nás nepřekvapili Měli dlouhé auty do vápna, ale nedokázali využít výškové převahy, kterou měli.“

Konkrétněji se jesenický kouč vyjádřil ke dvěma hráčům. Jedním z nich je útočník Adam Bříza, který při absenci Macury a Keltnera musel zaskakovat na stoperu. A odehrál dobré utkání. „Obranné úkoly si plnil, vyvážel balony, ale někdy zapomínal, že nehraje útočníka a musí se vracet. Celkově to hodnotím jako dobrou volbu,“ říká trenér.

Druhým hráčem, kterého Petr Ševčík nenechal bez komentáře je Jan Minka: „Měl jsem s ním pohovor a řekl jsem mu jasně, že se mi nelíbí jeho přístup. To jsme proti Zábřehu všichni viděli. Musím říct, že v Litovli makal a nevypouštěl to ani když se mu něco nepovedlo. A dal krásný gól ze svojí parkety. Ukázal mnohem lepší hru než v sobotu.“

Pět minut před koncem utkání Jeseník připravil střídání, které můžeme považovat za symbolickou generační výměnu. Brankáře Jana Pastuchu vystřídal brankář Jan Pastucha. Dorostenecký gólman si odbyl premiéru v jesenickém týmu dospělých, když na poslední okamžiky již rozhodnutého utkání vystřídal svého otce.