Určice – Jeseník 4 : 0

A tak došlo i na nás. Aktuální vedoucí tým krajského přeboru a nováček soutěže si z Určic odvezl debakl 0:4. Ten se zrodil na konci prvního poločasu, když v rozmezí pouhých dvanácti minut hosté čtyřikrát inkasovali.

Těžko popsat dění v závěru první půle. Fatální chyby, netaktické řešení krizových situací a hlavně takřka stoprocentní produktivita domácího mužstva pohřbily jesenické naděje v Určicích. Domácí tým měl obrovskou šanci už na začátku, kdy trefil tyčku. Další průběh první půle ovšem patři Jeseníku. V obrovské šanci byl hned dvakrát Woitek, po něm i Mlynář a kdyby Jeseník vedl po půlhodině hry 3:0, nikdo by se nemohl divit. Hosté byli lepší, aktivnější a mnohem nebezpečnější Nic nenasvědčovalo nějakému výsledkovému průšvihu, a to ani poté, kdy se ve 30.minutě hlavou prosadil domácí Halouzka a Určice šly do vedení. V rozmezí od 37. do 42.minuty pak Jeseník inkasoval v rychlém sledu za sebou tři góly a bylo po všem. Nejprve z pokutového kopu po faulu Keltnera, poté se ještě dvakrát trefil znovu Halouzka.

Do druhého poločasu už šlo frustrované jesenické mužstvo s cílem neinkasovat další góly a odvrátit ostudu případným zmírněním výsledku. Už v první minutě ale hosté zazdili další tutovku a zbytek utkání už se dohrával víceméně z povinnosti. Zápas ukázal nevyzpytatelnost této soutěže. Určice se až dosud pohybovaly v dolní polovině tabulky a například Šternberk si z jejich hřiště nedávno odvážel suverénní vítězství 5:0. V týdnu ale určické mužstvo zvítězilo v nedalekých Kralicích 5:1 a herní i střeleckou pohodu si na rozdíl od našeho týmu přeneslo i do víkendového klání.

Je to jen jeden nepovedený zápas. Vlastně spíš nepovedená desetiminutovka. A zároveň varování, že v kraji se ztráta koncentrace, byť chvilková, nevyplácí. Takže návrat na zem – možná v pravý čas na prahu náročného říjnového programu.

FK Jeseník: Vrána – Novák (66. P.Glac), Keltner (46. Bříza), Karakasidis, Vavrač – Woitek, Minka, Mlynář (74. Schneider), Nepožitek (66. Hanzlík) – Kysela, Marcinov (46. Plhák). Žluté karty: Vavrač, Kysela, Novák, Minka.