Jeseník – Zábřeh 3 : 1 (1:1)

Starší dorostenci FK Jeseník prolomili prokletí této sezony a připsali si první bodový zisk do divizní tabulky. Na domácím stadionu zdolali Zábřeh.

Už předchozí vystoupení jesenické U-19 dávaly jistou naději, že dřív nebo později se musí černá série porážek zastavit, že tento tým není přece tak špatný, aby se bez bodu musel krčit na posledním místě tabulky. Přitom častokrát odehrál rovnocenné partie. Naposledy v Opavě sahali svěřenci trenéra Drochýtka po bodech a přišli o ně dvěma inkasovanými brankami v poslední desetiminutovce. Všichni si proto kladli logickou, ale trochu nesportovní otázku: koho jiného už bychom měli porazit, než Zábřeh? Tedy soupeře, který rovněž neoplývá zrovna oslnivou formou a je na předposledním místě tabulky. Před Jeseníkem.

Povedlo se. V prvním poločase byl soupeř aktivnější a měl více ze hry, ovšem do kabin se šlo za nerozhodného stavu 1:1. Na vedoucí gól Zábřehu ze 4.minuty odpověděl Prachař, který potrestal velkou hrubku hostujícího brankáře a do prázdné sítě z úhlu vyrovnal. Druhý poločas přinesl velký boj, Jeseník zvýšil aktivitu a dvěma trefami rozhodl o svém vítězství. V 59. se prosadil po rohovém kopu na zadní tyči Knebl a tříbodovou pojistku přidal po samostatném úniku Nguyen. Zábřeh v druhé půli odpadl herně i fyzicky a brankáře Pastuchu už výrazněji nezaměstnal.

Jeseník si připsal zasloužené vítězství a po prvním úspěchu této sezony opustil poslední příčku tabulky. Za týden jedou dorostenci na hřiště čtvrté Orlové.

FOTOGALERIE

Sestava: Pastucha – Žemba (65. Nečesal), Mazánek, Knebl, Orel (46. Táborský) – Nguyen, Mráz, Janíček, Orel (46. Táborský), Gnida – Hloušek (87. Formánek), Prachař (82. Kováč).