Zítra do Písečné

Finále okresního poháru nás posílá na hřiště Písečné, tedy mužstva, se kterým jsme se dvě sezony utkávali v I.A třídě. Role jsou rozdané jasně, Jeseník je velkým favoritem a jakýkoliv jiný výsledek než výhra hostů by byl překvapením.

Trenér Petr Ševčík sobotní porážku v Určicích příliš neřeší: To se stává, takový je fotbal.“ A k pondělnímu pohárovému finále dodává, že prostor na hřišti dostanou hráči, kteří byli v posledních zápasech méně vytížení. Omluvenky už dopředu avizovali stoper Keltner a kapitán Mlynář. Naopak připraven už bude uzdravený Macura.

Jeseník jede v Písečné obhajovat triumf z pohárové soutěže z loňského roku, kdy jsme ve finále vyhráli nad Českou Vsí 3:1. Do letošního finálového utkání jsme se probojovali přes semifinálové vítězství ve Zlatých Horách 3:2. Domácí Písečná postupovala do finále po výhře nad Lipovou 4:2.

Písečná v sobotu v mistrovském utkání I.B třídy dopadla ještě hůře než naše mužstvo. Ve Starém Městě podlehla vysoko 0:7 a v tabulce se drží na osmém místě. Před letošní sezonou posílil kádr Písečné náš bývalý kapitán Ondřej Zykmund. Za „béčko“ Písečné nastupují pravidelně další dlouholeté jesenické opory Aleš Jurčák a Karel Cundrla, kteří si příležitostně připisují rovněž starty za A-mužstvo.

Finále okresního poháru TJ PÍSEČNÁ – FK JESENÍK se hraje v pondělí 28.9.2015 od 13:30 hodin. Delegovaní rozhodčí: Josef Zbýňovec – Milan Jurčák, Přemysl Gilík.

Ihned po skončení utkání převezme vítězný tým pohár a zajistí si účast v jarním krajském poháru. V případě nerozhodného výsledku určí vítěze penaltový rozstřel.