Písečná – Jeseník 2:6

Jen dva dny po neúspěšném vystoupení v Určicích nastoupilo naše mužstvo k finále okresního poháru v Písečné. Hosté z Jeseníku naplnili roli favorita a podle očekávání zvítězili.

Základ úspěchu položil už po čtyřech minutách Minka, který přesnou střelou z dálky k tyči otevřel skóre. Domácí se snažili bránit v hlubokém bloku a vyrážet k rychlým protiútokům. Po jednom z nich se odražený balon dostal ke Slavíkovi, který z druhé vlny rovněž tvrdou střelou za šestnáctkou vyrovnal. Celý zápas v jesenické brance odchytal dorostenec Jan Pastucha mladší a na tuto ránu neměl nárok. Vedení vrátil hostům Bříza, který vymetl šibenici a do kabin se šlo za těsného vedení Jeseníku.

Druhý poločas otevřela gólová hlavička střídajícího Kysely – 1:3. Přátelskou atmosféru finále pak trochu narušila situace ze 62.minuty, kdy kolmou přihrávku prodloužil Kysela na Nepožitka a ten přesnou přízemní střelou zvyšoval už na 4:1. Jenže domácí hráči i diváci vehementně reklamovali ofsajd při první přihrávce na Kyselu a asistent rozhodčího si vyslechl své. Situaci museli uklidňovat pořadatelé.

Domácí mužstvo na údajnou křivdu odpovědělo nejlepším možným způsobem: po rychlém protiútoku snížil na 2:4 do prázdné branky Streit. Závěr utkání patřil už jen hostům a Pavel Kysela dvěma góly završil svůj hattrick, což mimochodem v Písečné nebylo poprvé. Už před čtyřmi lety tento hráč na stejném místě třikrát skóroval do domácí sítě v mistrovském utkání I.A třídy.

Bezprostředně po utkání převzal zastupující kapitán Kuba Karakasidis pohár pro vítěze z rukou předsedy Okresního fotbalového svazu Jeseník Milana Ráce.

FOTOGALERIE

Sestava: Pastucha ml. – Novák (46. Vavrač), Karakasidis, Macura, P.Glac – Schneider (46. Marcinov), Hanzlík, Minka, Plhák (46. Nepožitek) – Woitek (77. Furik), Bříza (46. Kysela). Branky: 17. Slavík, 64. Streit – 4. Minka, 21. Bříza, 49. Kysela, 62. Nepožitek, 73. Kysela, 85. Kysela. Hráno bez žlutých karet.