Ohlédnutí za víkendem

Zavedené pořádky neplatí. Muži bohužel prohráli, starší dorost naštěstí vyhrál. Uplynulý prodloužený víkend navíc přinesl triumf hlavního jesenického mužstva v okresním poháru.

MUŽI

Uprostřed pracovního týdne Jeseník vyhrál v Litovli 4:0 a vyhoupl se do čela krajského přeboru. Jenže v sobotu mužstvo stejným výsledkem prohrálo v Určicích, když nezvládlo závěr prvního poločasu. Byla to první prohra v mistrovských zápasech po téměř roce (naposledy začátkem loňského listopadu jsme prohráli v Rapotíně 1:2) a Jeseník klesl na třetí místo tabulky. Tuto sobotu hostíme Kojetín a tým půjde do hry s cílem odčinit určický neúspěch. Malou náplastí je alespoň triumf v okresním poháru, ve svátečním pondělním odpoledni, kdy jsme ve finále vyhráli na hřišti Písečné 6:2.

DOROST

Sláva, hurá, starší dorostenci po šesti porážkách poprvé v sezoně zabodovali, když na domácím hřišti porazili Zábřeh 3:1 a hned se odpoutali z poslední pozice divizní tabulky. Nad Zábřehem zvítězili i naši mladší dorostenci a po výsledku 4:1 se posunuli do horní poloviny tabulky. Během jediného týdne se kluby Jeseníku a Zábřehu střetly celkem pětkrát v pěti různých kategoriích a ve všech případech se z výhry radoval náš klub. Tento týden čeká dorostence cesta do Orlové.

ŽÁCI

Žákovské týmy cestou do Určic potkala velká patálie, když kvůli poruše autobusu zůstala výprava stát asi deset kilometrů před cílem. Rodiče určických hráčů pak vlastními auty sváželi jesenické kluky k zápasu. Naši starší žáci vedli 3:1, pak prohrávali 4:5, aby nakonec odvezli z Určic remízu 5:5. Mladší žáci podle očekávání vysoko zvítězili 17:1. Tento týden hrají žákovské týmy dva domácí zápasy – ve středu s Němčicemi a v sobotu s Kozlovicemi. Obzvlášť pro mladší žáky bude střet s Kozlovicemi soubojem o titul, neboť přijíždí vedoucí tým tabulky.

PŘÍPRAVKA

Jesenická starší přípravka „A“ suverénně ovládla okresní přebor a vítězí vysokými rozdíly (ve čtvrtek v Lipové 22:2, v pondělí se Starou Červenou Vodou 23:1). B-družstvo rovněž dvakrát uspělo, doma proti Bělé 9:2 a v Černé Vodě 5:2.