Orlová – Jeseník 1 : 1

Starší dorostenci FK Jeseník po premiérovém vítězství v minulém kole tentokrát zabodovali i na hřišti soupeře. Z Orlové přivezli remízu.

Od první minuty jsme soupeře přehrávali a celý poločas byl Jeseník lepším týmem. Chybělo ale lepší finální řešení situaci před brankou soupeře. Na jesenických hráčích byla znát pohoda a uvolnění, které si přenesli z první výhry v sezoně. Před koncem poločasu byl v útočné akci faulován Gnida a v poločase byl nucen kvůli zranění střídat. Domácí v závěrečných vteřinách před odchodem do kabin mohli strhnout vedení na svoji stranu, když se z ojedinělé kolmé akce dostali nebezpečně do zakončení, ale orlovský útočník hlavičkoval nad bránu.

Po změně stran Jeseník změnil taktiku i rozestavení, s cílem využít více brejkových situací. Všechny plány zhatil už po dvou minutách vedoucí gól domácího mužstva, které využilo špatné rozehrávky a dvou prohraných individuálních soubojů před šestnáctkou. Po inkasované brance se domácí snažili rozhodnout a zatlačili nás před Pastuchu. V rostoucím náporu Orlové se Jeseník dostal do útočné akce, Hloušek podél čáry zatáhl míč, obešel soupeře a přízemní přihrávkou do druhé vlny našel nabíhajícího Orla. Jeho střela trefila Prachaře a od něj se míč šťastně odrazil za záda domácího brankáře – 1:1. Posledních dvacet minut hry se převážně odvíjelo mezi šestnáctkami. V závěru hosté ještě jednou dostali míč do orlovské sítě, ale gól nebyl uznán pro ofsajd.

Trenér Petr Drochýtek: „I když jsme po prvním poločase chtěli urvat všechny tři body, nakonec jsme rádi za remízu. Byl to neurovnaný fotbal, ale kluky musím pochválit za bojovnost, s jakou tento zápas odehráli.“

Sestava: Pastucha – Žemba, Mazánek, Knébl, Hloušek – Mráz, Janíček – Prachař, Gnida, Nguyen – Orel. Střídali: Táborský, Nečesal, Weber, Formánek.