Jeseník – Šternberk 1 : 1

FOTOGALERIE

Další přímý střet se soupeřem z takzvané „Velké pětky“ v krajském přeboru přinesl zaslouženou dělbu bodů. Hosté ze Šternberka mohli být spokojeni, po Ústí jsou druhým týmem, který v této sezoně v Jeseníku neprohrál.

Bojovné a tvrdé utkání za sychravého podzimního počasí nepřineslo mnoho fotbalové kvality, ale bylo napínavé do posledních okamžiků. Soupeř ze Šternberka stavěl na precizně organizované obranné hře a hrozil především z nebezpečných brejků. Jeseník bez hbitých krajů Marcinova a Woitka nenavázal na předchozí herní výkony. Celé utkání pak provázely ostré zákroky a vzájemné provokace. Rozhodčí rozdal na obě strany po čtyřech žlutých kartách.

V 8.minutě se v závaru před brankou dostal k míči Plhák a z otočky střílel do břevna. Hosté prověřili Pastuchu dvěma dělovkami z úhlů. Ve 20.minutě se do balonu opřel Minka a gólman Vytřísal vyrážel na roh. V závěru první půle po přímočaré jesenické akci zakončoval Bříza na malém vápně patičkou, ale míč do brány neusměrnil.

V druhém poločase nejprve hosté zazdili stoprocentní gólovou šanci, když po rychlém protiútoku šternberský útočník minul prázdnou branku. A pak už propukla gólová radost na jesenické straně: Mlynář rozjel akci, míč převzal na hranici šestnáctky Bříza, probil se před brankáře a v pádu poslal střelu do sítě. Běžela 57.minuta a zdálo se, že tuhý odpor soupeře je konečně zlomen. Jenže z vedení se domácí radovali jen tři minuty. Dva nejzkušenější hráči se střetli v jesenickém pokutovém území, šternberský Jurečka se natlačil před Karakasidise, ten mu zezadu zavadil o nohy a nebylo co řešit: penalta. Gólman Pastucha v této sezoně už dvě chytil, proti Smrčkově střele byl ale bez šance – 1:1.

Do konce utkání zbývala půlhodina a i když měl Jeseník územní převahu a držel míč, o nějakém zdrcujícím náporu nemůže být řeč. Navíc domácí museli stále dávat pozor na rychlý šternberský přechod do protiútoku. V otevřeném a napínavém závěru byli blíže ke gólu jeseničtí hráči. Plhák pálil bez přípravy, ale šternberský brankář se vyznamenal. A pak v poslední minutě se domácí natlačili před branku, Karakasidis a Schneider měli vítězný gól na lopatě, ale prvně jmenovaný zakončoval vedle.

Trenér soupeře řekl, že přijeli pro bod a bod si odváží. Jeseník je doma zvyklý vítězit, zklamání z výsledku je proto tentokrát na naší straně.

Trenér Petr Ševčík: „Jak jsme předpokládali, bylo to velice těžké utkání. Z mého pohledu i chvílemi zbytečně vyhecované se zákeřnými fauly. Soupeř přijel dobře připravený, bylo vidět, že je to vyspělý mančaft, který ví, co má hrát. Naše hra se mi moc nelíbila, směrem dopředu se nám nedařilo, to co jsme chtěli. Ale to patří k fotbalu. Je vidět, že sezona už je dlouhá.“

FOTOGALERIE

Sestava: Pastucha – Keltner (84. Schneider), Karakasidis, Macura, Vavrač – Nepožitek (68. Hanzlík), Minka, Mlynář, Plhák – Bříza (73. Novák), Kysela. Žluté karty: Keltner, Kysela, Minka, Macura. Branky: 57. Bříza 1:0 – 61. Smrček (pen.) 1:1. Diváci: 175.