Dolany – Jeseník 0:5

FOTOGALERIE

Jeseník zvládl důležité venkovní utkání v Dolanech, kde jsme už po dvaceti minutách hry vedli 3:0. Domácí byli jen stínem obávaného soupeře, který nedávno obral o body Medlov, Šternberk i Velké Losiny.

Jesenický trenér Petr Ševčík udělal změny v sestavě, do které zařadil na pravý kraj zálohy Hanzlíka a do útoku Woitka, který si odpykal dvouzápasový trest za vyloučení. Mezi tyče se v rámci obvyklé rotace postavil Vrána. Jeseník hrál od začátku aktivně a svoji typickou nátlakovou hrou s agresivním presinkem dostával soupeře pod tlak. Navíc se hosté brzy dostali do vedení, což mělo na jejich další herní rozpoložení nezměrný vliv. V 8.minutě Karakasidis obvyklým způsobem zatočil  míč z přímého kopu přímo na bránu a volný Plhák byl na správném místě – 0:1. I další minuty patřili hostům a Dolany se jen bránily. V 18.minutě se odražený balon dostal za šestnáctku k volnému Mlynářovi, který ho poslal od břevna podruhé do sítě. A o dvě minuty později stejný hráč dostal hosty do třígólového vedení proměněným pokutovým kopem po jasném faulu na Plháka. Když pak ve 34.minutě Woitek využil nedorozumění mezi brankářem a stoperem, vypíchl jim balon a zasunul do prázdné branky, bylo po zápase. To ještě hosté zazdili tutovku, když Plhák střílel v dobré pozici do gólmana.  Poločasový stav 0:4 se nezměnil ani po jediné domácí šanci v závěru první půle, kterou bravurně zlikvidoval Vrána.

Po změně stran jesenický fotbalový motor snížil otáčky a soustředil se na bezproblémovou dohrávku rozhodnutého zápasu. Domácí byli směrem dopředu bezzubí a čelili jesenickým protiútokům do otevřené obrany. V 64.minutě utekl po křídle Hanzlík, natlačil se před obránce, v šestnáctce našel neomylně nabíhajícího Woitka a ten už měl snadnou úlohu. V závěru si mohl Jeseník ještě kosmeticky vylepšit skóre, ale další střelecké možnosti nevyužil. Domácí tým nakonec dohrával v oslabení, když Pekař po faulu uviděl druhou žlutou kartu a v 88.minutě šel předčasně ze hřiště.

Nečekaně hladké vítězství ještě umocnil neméně zajímavý výsledek z Kojetína, kde domácí rozstříleli do poločasu vedoucí Medlov 5:0 a tak se naše mužstvo po týdenní odmlce znovu vrací na čelo tabulky.

FOTOGALERIE

Sestava: Vrána – Keltner (70. P.Glac), Karakasidis, Macura, Vavrač – Hanzlík (66. Marcinov), Minka, Mlynář, Plhák (61. Nepožitek) – Woitek (80. Furik), Kysela (72. Bříza). Žluté karty: Plhák, Bříza. Branky: Mlynář 2, Woitek 2, Plhák.