Novinky v FK Jeseník

Na poslední chvíli přijal tým mladších žáků pozvánku na halový turnaj do Šumperka, který se uskuteční v úterý 29.12.2015. Mužstvo U-13 na tomto turnaji povedou Aleš Salva a Karel Zelinka.

Před startem jarní sezony sehraje mužstvo mužů čtyři přípravná utkání se soupeři na úrovni divize a krajského přeboru. Potvrzené jsou přáteláky s Krnovem, Břidličnou, Letohradem. Tréninková příprava mužstva začne 19.ledna. Společné soustředění proběhne od 11. do 14. února v jesenických lázních. První jarní mistrovské utkání sehraje tým 20. března na hřišti HFK Olomouc B.

Fotbalový klub Jeseník podal opakovanou žádost na ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, o státní dotaci na výstavbu nového sportovního zázemí. Projekt nových kabin je schválen a připraven k výběrovému řízení na dodavatele stavby. V předchozích případech náš klub se žádostí neuspěl. O přidělení dotačních titulů se bude rozhodovat v průběhu roku 2016.

V areálu FK Jeseník se do konce kalendářního roku uskuteční ještě dvě zajímavé akce. Tou první je 28.12. tradiční Bečka cup spojující bývalé a současné hráče FK Jeseník. Na silvestra dopoledne se pak odehraje rovněž tradiční Derby rodičů a dětí z týmu mladších žáků. Obě akce se konají za jakéhokoliv počasí.

Před pár dny oslavil významné životní jubileum 80 let pan Atanasios Pissios, dlouholetý obětavý pořadatel a příznivec jesenického fotbalu. Zástupci klubu na pondělním zasedání  výkonného výboru předali přítomnému panu Pissiosovi dárkový koš, popřáli mu hodně zdraví a sil do dalších let a poděkovali za dobrovolnou činnost v klubu, která trvá již přes dvacet let.