Žáci vítězně v přípravě

Starší žáci našeho klubu odehráli ve středu odpoledne první přípravné utkání na novou sezonu. Na domácí „umělce“ zvítězil FK Jeseník nad hosty z FK Hodonín 3:2.

Hodonínští žáci kategorie U-14 (ročník 2002) trénují tento týden v Jeseníku, kde mají zimní soustředění s ubytováním v dětřichovském hotelu Nodus. Pro svěřence trenéra Petra Bašného to byla vítaná příležitost konfrontace se soupeřem z vyšší soutěže. První přípravné utkání skončilo těsným vítězstvím domácích, v jejichž sestavě individuálně dominoval i Honza Zrník (roč.2001), který tuto sezonu hraje formou hostování nejvyšší žákovskou ligu za Prostějov. Ve středu útoku neustále zaměstnával hodonínskou obranu a byl pro soupeřovu branku stálým nebezpečím.

V sestavě naopak scházeli Marek Kocourek a Patrik Kmínek, další dvě opory jesenického mužstva v loňské podzimní sezoně krajského přeboru.

Hodonín se po pěti minutách hry ujal vedení z rychlého protiútoku. Jeseník byl v dalších minutách aktivnější a zaslouženě vyrovnal po individuální akci Honzy Bouchala. O chvíli později dostal domácí do vedení hlavou Zrník a za stavu 2:1 se šlo do kabin. Hned po změně stran hosté potrestali zaváhání domácí obrany, která čekala přerušení hry rozhodčím a přestala hrát. Poslední slovo v zápase řekl parádní střelou mladší žák Dan Krézek, který trefil horní roh branky.

Jeseník vyhrál 3:2, ovšem herní projev mužstva i fyzický fond jednotlivců odpovídaly tomu, že tým je teprve na startu zimní přípravy. Ta vyvrcholí v první polovině března společným soustředěním v Ústí nad Orlicí.

Již tuto sobotu od 14:00 odehraje Jeseník U-15 další přípravný duel na domácím stadionu proti Chrudimi.

FOTOGALERIE ZDE

Sestava: Bašný – Dostál, Cekuras, Sytař, Sekanina – Vajda, Cundrla, Krézek, Tulis – Zrník, Bouchal.