Letohrad odjel poražen

FK JESENÍK – FK LETOHRAD 3 : 2 (2:2)

Jeseničtí fotbalisté mají za sebou první přípravné utkání před jarní sezonou, v níž se pokusí bojovat o prvenství v krajském přeboru. Úvodní zápas přípravného období vyšel herně i výsledkově.

Příprava na zkouškové období studenta Vrány a exotická dovolená druhého gólmana Pastuchy postavily trenéra Ševčíka před otázku, koho do brány? Proti diviznímu soupeři se nakonec postavil vedoucí mužstva a bývalý výborný gólman v krajských soutěžích Aleš Salva. Kvůli různým zraněním či nemocem pak v sestavě scházeli Minka, Plhák, Furik, Marcinov, Karakasidis a Schneider.

Domácí diváci byli zvědaví zejména na výkon nové útočné akvizice Petra Navrátila. Ten svojí rychlostí, náběhy a dobrou volbou místa v pokutovém území vytvářel po celý zápas pro hostující obranu trvalé nebezpečí, střelecky se ovšem neprosadil, přestože měl několik slibných gólových šancí.

Hosté po aktivním úvodu otevřeli skóre v 10.minutě, kdy první střelu Salva ještě vyrazil, ale na dorážku už byl krátký. Postupem času ale přebíral iniciativu Jeseník a zejména s útočnou fází hry mohl být trenér Ševčík nadmíru spokojen. Nebezpečný a rychlý přechod do útoku přinášel výhodné střelecké pozice a domácí se zaslouženě radovali z vyrovnání ve 28.minutě, kdy si průbojný Woitek položil gólmana a z úhlu trefil odkrytou branku. O chvíli později pak předvedl individuální akci Kysela, poslal míč nabíhajícímu Nepožitkovi, toho sice gólman vychytal, ale odražený balon se vrátil ke Kyselovi, který chytrou technickou střelou dostal Jeseník do vedení. To vydrželo jen chvíli, když letohradský rohový kop proletěl k zadní tyči, kde zůstal neobsazený hráč. Poločas tak skončil nerozhodně.

Do druhé půle vystřídali hosté osm hráčů a úroveň fotbalu poklesla. Domácí mužstvo bojovalo s únavou a soustředilo se hlavně na jistou hru zezadu. Už v prvním poločase odstoupil zraněný Petr Glac a druhý poločas nedohrál Bříza. V nejhezčí akci se znovu ukázal Navrátil, když lehce v rychlosti obešel obránce a jeho tvrdou střelu zastavilo břevno letohradské branky. A byla to znovu Navrátilova akce, která dvě minuty před koncem utkání rozhodla o jesenickém vítězství: drzý únik po levé straně a gólová přihrávka nabíhajícímu Hanzlíkovi, pro kterého nebyl problém zblízka překonat bezmocného brankáře.

V prvním poločase předvedly oba celky atraktivní a útočný fotbal, po změně stran kvalita hry upadala a bojovalo se hlavně mezi šestnáctkami. Jeseník může být s první herní prověrkou spokojen a navíc získal cenný skalp divizního protivníka.

FOTOGALERIE

Sestava: Salva – Novák (46. Bříza, 70. Novák), Keltner, Macura, P. Glac (35. Vavrač) – Woitek (80. Hanzlík), Hanzlík (46. Daniel), Mlynář, Nepožitek – Navrátil, Kysela.