Novinky v FK Jeseník

Náš klub bude v letošní roce pořádat v domácím areálu tři mládežnické turnaje. Tím prvním bude Velikonoční turnaj kategorie starších přípravek U-11, který se koná v pátek 25.3.2016. Účast již potvrdilo 12 mužstev. Dále se v červnu uskuteční Lázeňský pohár pro kategorii mladších žáků a v srpnu obnovený turnaj O pohár starosty města v kategorii mladší přípravky.

Tým mužů pokračuje v přípravě na blížící se start jarní sezony. Po lázeňském soustředění absolvovalo mužstvo tento týden dva herní tréninky. Hráči i vedení mužstva se shodli, že letošní kondiční soustředění mělo vysokou úroveň a pochvalovali si zejména pestrost programu, kdy oproti minulým letům byl do soustředění zařazen hokejový zápas a běžkařská túra.

FK Jeseník má čtyři nominace v anketě Sportovec roku, kterou pořádá okresní svaz ČSTV. V kategorii trenér je nominován kouč hlavního mužstva mužů Petr Ševčík. V kategorii „krajánek“, která určuje nejlepšího sportovce – odchovance našeho regionu, jsou nominováni jeseničtí fotbaloví odchovanci Petr Ševčík mladší (Sigma Olomouc) a Ladislav Krobot (Slavia Praha). V čestné kategorii Osobnost sportu se mezi nominované dostal trenér Vladislav Vyvážil za celoživotní práci s fotbalovou mládeží. Vyhlášení vítězů v jednotlivých kategorií se uskuteční na slavnostním galavečeru ve středu 2.března v sále jesenického „Pentagonu“. Konkurence je silná, přesto věříme, že pro FK Jeseník nějaké ocenění dopadne.

V případě Rüdigera Nistlera, našeho dlouholetého kustoda, to bohužel „nedopadlo“. Pan Nistler byl doporučen okresním fotbalovým svazem na prestižní Cenu Václava Jíry za celoživotní práci v amatérském fotbale. Výkonný výbor Olomouckého krajského fotbalového svazu, který schvaluje jednotlivé návrhy, nominoval za náš kraj jiného kandidáta.

Místopředseda klubu Karel Zelinka je od února členem komise mládeže Olomouckého krajského fotbalového svazu, která obměnila své složení. Karel Zelinka je tak naším momentálně jediným zástupcem v některé z komisí krajského fotbalu. Z jesenického regionu zasedá v komisi mládeže také Kamil Dostál, trenér mládeže SK Řetězárna.

Minulý týden proběhlo setkání vedení klubu a trenérů s rodiči hráčů žákovských kategorií. Hlavním tématem setkání byl jarní program starších a mladších žáků a také herní soustředění, které proběhne v Ústí nad Orlicí od 9. do 13. března.