Začínáme

Čtyři měsíce trvající zimní přestávka je u konce. Už tento víkend startují úvodními zápasy krajské přebory mužů a žáků a také dorostenecká divize.

Muži vstupují do krajského jara v čele tabulky s pětibodovým náskokem. Do poloviny června odehraje náš tým ještě třináct utkání (6 doma a 7 venku). V podzimní části ztratili svěřenci trenéra Petra Ševčíka body za domácí rholice_whiteoutemízy s Ústím a Šternberkem, další remízou v Želatovicích a jedinou porážkou v Určicích. V neděli nastoupí FK Jeseník na stadionu HFK Olomouc, kde se utká s domácím „béčkem“.

V zimní přípravě se mužstvu dařilo výsledkově a až na drobné výjimky i herně. Na domácím hřišti Jeseník postupně zdolal v přátelských zápasech divizní Letohrad 3:2, účastníky krajského přeboru Velké Losiny 4:2, Žamberk 2:1 a Břidličnou také 2:1. Na závěr přípravy pak jelo mužstvo k jedinému venkovnímu utkání do Krnova a domácího účastníka divize tam deklasovalo 0:5.Stoprocentní výsledková bilanci vlévá do jesenických řad patřičný optimismus, skutečným testem připravenosti a reálných schopností mužstva bude ale až nedělní jarní vstup do krajského přeboru v olomoucké Holici.

Trenér Petr Ševčík bude postrádat stále zraněného Jana Minku a marodku nově rozšířil také Petr Glac. S tréninkem stále nezačal ani Jan Daniel, kterého trápí rovněž svalové zranění. Naopak v plné přípravě už jsou Pavel Kysela a Václav Keltner. Na HFK bude Jeseníku chybět i potrestaný Lukáš Woitek, který byl vyloučen v posledním podzimním utkání se Želatovicemi. Otazník visí nad Davidem Marcinovem, který v posledních týdnech přestal trénovat. Na čtvrtečním tréninku měl kouč k dispozici dvanáct hráčů.

Utkání HFK OLOMOUC B – FK JESENÍK se hraje v neděli 20.3.2016 od 10:00 hodin.

Do hry vstupují o víkendu také naše mládežnické týmy. V sobotu hrají žáci úvodní kolo krajského přeboru v Konici. V neděli pak rozehrají jarní část dorostenci domácím zápasem se Šumperkem B.