Výkon dobrý, výsledek hrozný!

KONICE – JESENÍK 7 : 0 (3:0)

V prvním jarním kole krajského přeboru starších žáku jsme zavítali do Konice, čtvrtého celku tabulky. V případě výhry bychom se v tabulce dostali před soupeře. V důležitém souboji nám chyběli nemocný Dostál, dlouhodobě zraněný Orel a klíčový hráč týmu Kmínek, a tak musela být naše základní sestava doplněna hned čtyřmi mladšími žáky.

Hned v úvodu jsme se dostali do tlaku, ale inkasovali jsme už v páté minutě jako první, když po brejku utekl útočník a v koncovce se nemýlil. V 16. minutě po nedorozumění v naší obraně přidali i druhou branku. Do poločasu jsme prohrávali už 3:0 a to, když si konický útočník přiklepl míč hlavou kolem gólmana Bašného a zakončil do prázdné brány. Během první půle jsme si vypracovali několik šancí, ale nebyli jsme tak produktivní jako domácí.

V druhém poločase jsme si opět vytvořili velký tlak, ale ne a ne vstřelit branku. Domácí hrozili pouze z rychlých protiútoků. Po jednom z nich útočník přehodil vyběhnutého gólmana Bašného. Ke konci zápasu přidali hosté ještě tři góly a v obraně udrželi čisté konto.

Trenér Bašný pochválil své svěřence za dobrý výkon, ačkoliv to zní divně při prohře 7:0, ale hráli jsme opravdu dobře, jenomže domácí byli více produktivní. V příštím kole si snad náš tým napraví chuť při prvním jarním domácím vystoupení proti Šternberku, který je momentálně na předposledním místě tabulky.

Sestava: Bašný – Vajda, Tulis, Horák, Sekanina – Latzel, Cundrla, Sytař, Bouchal – Krézek, Kocourek. Střídal: Sedlák.