Remíza na úvod jara

U19 FK JESENÍK – U19 FK ŠUMPERK B 1 : 1 (0:1)

První jarní utkání mají za sebou také naši starší dorostenci. Soupeřem na domácí „umělce“ bylo šumperské B-mužstvo.

Po půhodině hry jsme přišli vlivem zranění o Křivohlávka, který si v souboji o míč přivodil výron na pravém kotníku. V té době jsme již prohrávali 0:1, když Gnida ve snaze přihrát patičkou poslal do šance hráče soupeře a Šumperk chybu potrestal.

Do přestávky měl Jeseník velkou šanci k tomu, aby se do kabin šlo za nerozhodného stavu. Nejprve Gnida z 20 metrů poslal jednu ze svých nebezpečných střel, ta se odrazila od brankové konstrukce k úplně volnému Prachařovi a ten tváří v tvář brankaři přestřelil.

Druhý poločas byl již v režii pouze domácího mužstva a tlak sílil i díky změně rozestavení 4-3-3, kdy Knebl šel na hrot. To se ukázalo jako rozhodující faktor ve snaze o vyrovnání.

Jeseník ze tří tutovek proměnil pouze jednu, když ze standardní situace Gnida nádherným centrem na zadní tyči našel volného Knebla, pro kterého už nebylo problémem míč dorazit do odkryté branky. Škoda, že Knebl ještě nevyužil dvou skvělých přihrávek od Pavlíka, který jej dvakrát našel centrem do malého vápna.

Trenér Petr Drochýtek: „Kluci si za bojovnost a týmovost zasloužili dnes tři body, třeba je dovezeme v příštím kole již posílení o Jirku Mráze a Adama Žembu, kteří nemohli nastoupit z důvodu nemoci. Konečně dnes kluci ukázali srdce bojovníků.“

Sestava: Pastucha – Hloušek, Knebl, Janíček, Švajka – Pavlík, Gnida, Orel, Bartošek – Křivohlávek, Prachař. Střídali: Urban, Formánek, Olšák, Táborský, Weber.