Velikonoční turnaj

Fotbalový klub Jeseník uspořádal na Velký pátek první ročník turnaje v minifotbale pro kategorii U-11. Vítězství si odvezli hráči Lanškrouna.

FOTOGALERIE ZDE


Pro pořádající Jeseník bylo výsledkové vystoupení obou domácích týmů zklamáním (9. a 10. místo), jinak ale dopadl turnaj po organizační stránce dobře. Nakonec se do něj zapojilo čtrnáct týmů, neboť kromě již dříve odhlášeného Prudniku odvolal na poslední chvíli účast i tým Pomoraví a náhradní účastník Ruda nad Moravou se také nedostavil.
Hrálo se na třech hřištích na „umělé trávě“ a týmy byly rozděleny do tří skupin. Následovala vyřazovací část za účasti osmi nejlepších o postup do finále a méně úspěšné celky hrály o další pořadí.

Turnaj řídila čtveřice rozhodčích registrovaných Okresním fotbalovým svazem Jeseník, jmenovitě Lubomír Samek, Jiří Juřátek, Vítězslav Jelen a Přemysl Gilík.

Hrálo se podle oficiálních pravidel minifotbalu FAČR ve formátu 5 hráčů + brankář.

Mezi nejlepší čtyřku se sítem základních skupin a vyřazovacího čtvrtfinále probojovaly FK Šumperk, Jiskra Rýmařov, FK Lanškroun a polský Jaworia Jawor. Šumperk si v boji o finále poradil s Rýmařovem výsledkem 5:2. Druhé semifinále bylo vyrovnanější, Jawor vedl už 2:0, ale kluci z Lanškrouna dokázali vyrovnat a nakonec byli šťastnější i v penaltovém rozstřelu. Polský tým pak nezvládl penalty ani v utkání o třetí místo proti Rýmařovu. Finále se stalo jednoznačnou záležitostí pro Lanškroun, který porazil Šumperk hladce 4:0 a jako první vítěz pozvedl nad hlavu Velikonoční pohár.

Pořadatelé z FK Jeseník, na čele s ředitelem turnaje, místopředsedou klubu Karlem Zelinkou, rozdali celkem sedm individuálních cen. Medaile a diplomy si z jesenického stadionu odnášelo všech čtrnáct týmů. Turnaj se konal za finančního přispění Města Jeseník a Nadačního fondu pro rozvoj fotbalové mládeže Olomouckého kraje. Za město se slavnostního vyhlášení vítězů zúčastnil starosta Adam Kalous, za Nadační fond Josef Mrnka, který je také členem výkonného výboru krajského fotbalového svazu Olomouc.

Konečné pořadí: 1. FK Lanškroun, 2. FK Šumperk, 3. Jiskra Rýmařov, 4. Jaworie Jawor, 5. Slavoj Olympia Bruntál, 6. Czarni Otmuchow, 7. FK Krnov, 8. TJ Vidnava, 9. FK Jeseník B, 10. FK Jeseník A, 11. FK Mikulovice, 12. TJ Horní Rýmařov, 13. TJ Sokol Lázně Velké Losiny, 14. SK Řetězárna Česká Ves.

Nejlepší hráč: Tomáš Macháček (Lanškroun)
Nejlepší střelec: Jakub Raaj (Bruntál)
Nejlepší brankář: Jana Batoušková (Rýmařov)
Cena fair-play: Patrik Berka (Šumperk)
Nejlepší trenér: Libor Sláma (Mikulovice)
Nejlepší fanoušek: Zdeňka Kalužová (H.Benešov)
Nejsympatičtější rozhodčí: Lubomír Samek (Jeseník)

FOTOGALERIE ZDE