V sobotu do Kralic

Jeseník jkraliceede k třetímu jarnímu kolu do Kralic a víme, že nás čeká velmi těžký test. Řady zraněných navíc rozšířil Jirka Nepožitek.

Kralice na Hané, městečko ležící v úrodné hanácké rovině pět kilometrů východně od Prostějova, má 1500 obyvatel, hezký kostel, základní školu a fotbalový klub. FC Kralice na Hané hraje krajský (dříve župní) přebor nepřetržitě již od konce minulého století a patří tak mezi nejtradičnější účastníky této soutěže. Nejlepšího umístění dosáhl v sezoně 2010/11 (tedy ve stejném roce, kdy Jeseník musel krajský přebor opustit). Tehdy Kralice skončily druhé jen o bod za vítězným Přerovem. I v dalších sezonách se kralický tým většinou umísťoval v horní polovině tabulky.

Jeseník jede do Kralic v pozici týmu, od kterého se čeká plný bodový zisk. Zároveň je více než jisté, že tlak na mužstvo s každým kolem poroste. Naproti tomu domácí tým nejenže hraje dobře a nepatří mezi žádné nazdárky, navíc bude nastupovat v pozici, že není co ztratit a maximálně hraje o vylepšení momentální šesté pozice v tabulce. Když k tomu připočteme výbornou kralickou formu v úvodu jara, pak čeká jesenický tým opravdu těžká výzva. „Je to velmi důležité utkání. Mám informace o velké kvalitě Kralic, které hrály výborně naposledy v Dolanech. Mají mimořádně dobrého středního záložníka, je to technický tým a nečeká nás nic jednoduchého,“ komentuje blížící se duel trenér Petr Ševčík. V Kralicích by se mělo hrát na vynikajícím hřišti, které patří v krajském přeboru k tomu nejlepšímu. To by mohlo Jeseníku vyhovovat.

Střetávají se tedy šestý a první tým tabulky, navíc oba soupeři v prvních jarních kolech neprohráli. Kralice sebraly doma body Šternberku (remíza 1:1) a vyhrály v Dolanech 2:0. Naše mužstvo přes určité trable se sestavou zvládlo vítězně oba úvodní zápasy jara. Bohužel na úterním tréninku se zranil Jirka Nepožitek a rozšířil marodku v záložní řadě. „Bude chybět asi dva týdny,“ informoval trenér Ševčík, který se musí vyrovnávat také s dlouhodobou zdravotní absencí Jana Minky, Petra Glace a Jana Daniela. Ještě doplňme, že podzimní vzájemné utkání v Jeseníku skončilo vítězstvím domácích 4:1. Připomínka tohoto utkání zde.

Zajímavostí je, že k zápasu jsou delegováni v rámci mezikrajské spolupráce rozhodčí z Královehradeckého kraje Miroslav Martínek z Opočna (hlavní) a Martin Hlaváč z Týniště nad Orlicí (asistent č.1). Třetím sudím bude „domácí“ Petr Svozil z Kralic na Hané.

Utkání FC KRALICE NA HANÉ – FK JESENÍK začíná v sobotu 2.4.2016 od 15:30.

Z dalších zápasů 20.kola: Náš hlavní pronásledovatel Sokol Ústí jede do Chválkovic, které si z Jeseníku odvezly v minulém kole čtyřbrankovou prohru a soudě i podle předvedené hry budou hosté z Ústí jasným favoritem. Také Šternberk, Medlov a Velké Losiny hrají na hřištích soupeřů.